A MEOSZ gratulál a magyar paralimpiai csapatnak

A Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége (MEOSZ) gratulál minden magyar sportolónak, aki hazánkat képviselte a riói paralimpián. Méltán lehetünk büszkék rájuk! Külön elismerés jár azoknak, akik éremmel tértek haza, újabb dicsőséget szerezve Magyarországnak.

Paralimpikonjaink nemcsak a sportban érnek el eredményt, hanem a tudatformálásban is. Arra tanítják a társadalmat, hogy lássa: az ember önmagában érték. Emellett a saját közösségüknek is üzenetet közvetítenek: korlátainkat átlépve kimagasló eredményeket érhetünk el, ha van kitartásunk és hitünk önmagunkban.

A MEOSZ ismét hangsúlyozza: olimpiai és paralimpiai teljesítmény között nincs különbség! Csak az ember van, az elért teljesítmény és a mögötte levő erőfeszítések. Nincs ép és fogyatékos sportoló, csak magyar sportoló! Méltatlannak tartjuk, hogy a paralimpikonok feleannyi jutalmat kapnak, mint az olimpián résztvevő társaik. A különbségtétel azt üzeni a társadalomnak, hogy az olimpián és a paralimpián elért eredmények nem egyenértékűek, a paralimpikonok másodrendűek, teljesítményük kevesebbet ér.

Azt várjuk az államtól, hogy egyenlő megítélés szerint jutalmazza a sportolókat, ne tegyen különbséget a fogyatékosságuk alapján! Nemcsak a jutalmakat kell növelni, hanem a felkészülésre jutó támogatást is, ami most töredéke az olimpikonokénak. A magyar paralimpikonok ismét bebizonyították, hogy kiváló teljesítményre képesek. Megérdemlik, hogy végre méltó támogatásban részesüljenek!

Budapest, 2016. szeptember 20.

Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége

Előzmények

A Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége (MEOSZ) elnöksége hazánk minden paralimpiai versenyzőjének azt kívánja: érje el azt a célt…