Elhunyt a MEOSZ első főtitkára

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy október 19-én, életének 79. évében elhunyt Kelemenné Szakonyi Julia, a MEOSZ első főtitkára.

Julia mozgalmunk meghatározó alakja volt. Pszichológusként sokáig dolgozott a mozgássérült emberek rehabilitációjában, önkéntesként a kezdetektől részt vett a mozgalomban, alapítója és egyik vezetője volt a Mozgássérültek Budapesti Egyesületének. Szövetségünk főtitkári tisztségét 1981-től 1986-ig töltötte be, elévülhetetlen érdemeket szerezve a MEOSZ szervezetének kialakításában, hatékony működtetésében.

szakonyi_juli_1983_2

Hiteles, képzett, empatikus, elhivatott ember volt, aki képes volt a létrejött egyesületekben tevékenykedő sokféle embert összefogni, érvelni, meggyőzni, képes volt bizalmat ébreszteni, hitet önteni a kétkedőkbe. „Főtitkárként egyszerre volt következetes, céltudatos vezető és egyben szeretni, tisztelni való ember, barát, munkatárs.” – írta róla dr. Hegedüs Lajos a Tájkép csata közben című MEOSZ-kötetben.

Julia! Nyugodj békében, szeretettel emlékezünk rád!

 

Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége

Előzmények

Életének 81. évében elhunyt Dévény Anna gyógytornász, művészi torna szakedző. Ő dolgozta ki 1976-ban az egész világon egyedülálló…
BodorZ
Mély fájdalommal és az azt kísérő döbbenettel vettük tudomásul a hírt, hogy rövid ideig tartó betegségét követően eltávozott…