Készíts videót az önálló életedről és küldd el nekünk!

Május 5. az önálló élet európai napja, amelyet a MEOSZ az idén is megünnepel, csatlakozva az Önálló Élet Európai Hálózata (ENIL) „Önálló élet – Mi mindenre vagyok képes!” kampányához.

Arra kérjük a súlyosan mozgássérült embereket, hogy rövid, egy perces videóban mutassák be, mit jelent számukra az önálló élet a mindennapokban. Hogyan oldják meg az otthoni feladataikat, nevelnek gyermeket, járnak munkába, iskolába, bevásárolni, sportolni, közlekednek közösségi közlekedésben és vezetnek autót, űzik a hobbijukat stb., vesznek részt a társadalmi élet különböző területein. A videóban elég ebből egyet is bemutatni, ki-ki, amit fontosnak, tanulságosnak gondol! Minden érdekes lehet, amivel meg tudjuk mutatni: mindenre képesek vagyunk, főként egy akadálymentes, támogató környezetben, a megfelelő segédeszközökkel, adaptációkkal. De legfőképp a kreativitásunkkal!

Kérjük azokat, akik kedvet éreznek önálló életük bemutatásához, hogy az egyperces videó linkjét legkésőbb 2017. április 25-ig küldjék el a gabor.imola@meosz.hu e-mail címre. A legjobbakat május 5-én közzétesszük a honlapunkon, Facebook oldalunkon, és a sajtó figyelmébe ajánljuk! (A szerkesztés jogát fenntartjuk.)

 

  1. április 5.

Köszönettel:
MEOSZ

Előzmények

BodorZ
Mély fájdalommal és az azt kísérő döbbenettel vettük tudomásul a hírt, hogy rövid ideig tartó betegségét követően eltávozott…
TJ
Pótolhatatlan veszteség érte a magyar mozgássérült emberek közösségét, 72 éves korában elhunyt dr. Thiesz József, a Mozgáskorlátozottak Mosonmagyaróvári…