Kovács Ágnes elnök ünnepi köszöntője

Költözzön szívünkbe a béke és a remény, mert erős hitre, akaratra, kitartásra van szükségünk ahhoz, hogy merjünk szembesülni önáltatástól, hazugságtól mentesen a megoldásra váró problémákkal, az egyéni érdekeinket félretéve tudjuk előtérbe helyezni a közösségünk érdekeit! – fejtette ki.

Tisztelt Olvasók!
Kedves Barátaim!

Lassan elérkezik az év legszebb ünnepe, amely alapvetően a szeretetről, a családról és a közösségről szól. Számot vetünk magunkban és közösen egyaránt a mögöttünk álló hónapok kudarcairól, eredményeiről. Lenne ok keseregni, feladni, de azt becsülöm a közösségünkben, hogy képes újrakezdeni, és tenni mindannyiunk érdekében. Ez felbecsülhetetlen érték, amit meg kell őriznünk, mert most leginkább magunkra és egymásra számíthatunk. Ezek az értékek, elvek vernek hidat a jelenben, a múlt emlékei és a jövő bizonytalansága között. Közösen minden könnyebb, mert erőt tudunk adni egymásnak, amikor valaki elgyengül és megfárad. Ma te számíthatsz ránk, holnap mi rád! A kölcsönösség, a bizalom, a tolerancia nagy értékek egy közösség számára, viszont cselekvéssel kell, hogy társuljanak egy eredményesebb jövő érdekében. Mi elkötelezettek vagyunk, de nem megy nélkületek! Csak együtt sikerül! Ezt a mi közösségünk már megtanulta az elmúlt 35 évben. Sokszor bizonyítottuk be ezen egyszerű mondatok igazságát, kézzelfogható valóságként.

Még néhány nap, és magunk mögött hagyjuk ezt az évet, reményekkel telve, ünnepelve átlépünk az új esztendő kapuján. Amikor éjfélkor összekoccintjuk a pezsgős poharainkat, intsünk búcsút a nehézségeinknek, és erős hittel adjuk át a helyet egy jobb és szebb jövőt hozó évnek!
Kívánom, hogy a rosszat váltsa fel a jó, a bánatot az öröm, a betegséget az egészség, a kilátástalanságot a reménység, a szűkösséget a bőség, a gyűlöletet a szeretet, a széthúzást az összefogás! Költözzön szívünkbe a béke és a remény, mert erős hitre, akaratra, kitartásra van szükségünk ahhoz, hogy merjünk szembesülni önáltatástól, hazugságtól mentesen a megoldásra váró problémákkal, az egyéni érdekeinket félretéve tudjuk előtérbe helyezni a közösségünk érdekeit!

Hiszek a közösségünkben rejlő bölcsességben, erőben, mert képesek vagyunk önmagunk korlátait átlépve megtenni mindent egy szebb és jobb közös jövőért! Áldásban, erőben, bőségben és szeretetben gazdag új esztendőt kívánok Mindenkinek! Kísérje utunkat a Teremtő áldása!

Kovács Ágnes
elnök

Azóta történt

Kovacs Agnes hivatalos foto
A Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége 2018. június 18-i ülésén gratulált Kovács Ágnesnek, a MEOSZ elnökének az Országgyűlés Népjóléti…
Az elmúlt 35 évben számos eredményt értünk el, de még nagyon sok dolgunk van! Meg kell értetnünk a…
Szomorúan tudatjuk, hogy Dr. Gadó Pál, a MEOSZ korábbi főtitkára, alelnöke a mai napon örökre eltávozott közülünk. 82…

Előzmények

Szomorúan tudatjuk, hogy Robotka Mária, a Mozgáskorlátozottak Mezőhegyesi Egyesülete volt elnöke életének 69. évében, november 20-án, örökre eltávozott…