Új tisztségviselőket választott a MEOSZ

Szövetségünk az elmúlt időszakban sok meghatározó tagját veszítette el, ezért a MEOSZ mai küldöttközgyűlésének kezdetén gyertyagyújtással és egy perces néma csönddel rájuk emlékeztünk. Örökre eltávozott közülünk Dr. Gadó Pál, a MEOSZ tiszteletbeli alelnöke, Dr. Gere Kálmán, a Mozgáskorlátozottak Hajdú-Bihar Megyei Egyesülete volt elnöke, Gergely József, a Mozgáskorlátozottak Kiskunhalasi Egyesülete alapító elnöke, Zöld Jánosné, az Erzsébet-Soroksári Mozgáskorlátozottak Egyesülete elnöke, Schaffler Ádám, a Mozgáskorlátozottak Tolna Megyei Egyesülete tiszteletbeli elnöke, Kiss Erika és Kevy Beáta, a MEOSZ munkatársai. Az idén tavasszal itt hagyott minket Dr. Thiesz József, a Mozgáskorlátozottak Mosonmagyaróvári Egyesülete elnöke, a MEOSZ Etikai és Fegyelmi Bizottságának tagja, és Bodor Zoltán, a MEOSZ elnökségének tagja, a Mozgáskorlátozottak Somogy Megyei Egyesülete ügyvezetője is.


A betöltetlen tisztségekre a közgyűlés ma új tagokat választott. Az elnökség tagja lett Nagy Bendegúz Lóránd építész, rehabilitációs szakmérnök, jogvédő, a De Iure Alapítvány kuratóriumi elnöke, a Mozgáskorlátozottak és Barátaik Miskolc Városi Egyesülete tagja.

Nagy Bendegúz Lóránd, a MEOSZ elnökségének tagja

Nagy Bendegúz Lóránd, a MEOSZ elnökségének tagja

Az Etikai és Fegyelmi Bizottság új tagja Szabó Sándor, a Mozgássérültek Tolna Megyei Egyesülete elnöke lett, aki 28 éve tagja a mozgalmunknak, 17 éve dolgozik az egyesület elnökségében, 7 éve vezeti az egyesületet.

Szabó Sándor, az Etikai és Fegyelmi Bizottság tagja

Szabó Sándor, az Etikai és Fegyelmi Bizottság tagja

Lemondott Felügyelő Bizottsági tagságáról Dr. Urbán-Szabó Béla, helyére a közgyűlés Dr. Ruzsa Györgyöt választotta. Györgynek két fogyatékossággal élő gyermeke van, közel húsz éve vesz részt a mozgalomban a Mozgáskorlátozottak Békés Megyei Egyesülete tagjaként, mintegy kilenc éve az egyesület alelnökeként, emellett ügyvédként tevékenykedik.

Dr. Ruzsa György, a Felügyelő Bizottság tagja

Dr. Ruzsa György, a Felügyelő Bizottság tagja

 

Előzmények

BodorZ
Mély fájdalommal és az azt kísérő döbbenettel vettük tudomásul a hírt, hogy rövid ideig tartó betegségét követően eltávozott…
TJ
Pótolhatatlan veszteség érte a magyar mozgássérült emberek közösségét, 72 éves korában elhunyt dr. Thiesz József, a Mozgáskorlátozottak Mosonmagyaróvári…