Kovács Ágnes elnök újévi köszöntője

– Hálás szívvel gondolok mindenkire, aki e mozgalom részese, és munkájával hozzájárul a maga területén ahhoz, hogy közösségünk tagjai a mindennapokban segítséget kapjanak – fogalmazott a Szövetség elnöke.

Kedves Barátaim!

Alig kezdődött el 2017, máris itt állunk a következő év kapujában. Sok elképzeléssel, sokan fogadalmakkal vágtak bele az évbe, és már ismét összegezhetjük, mi teljesült belőlük. Nem mondhatjuk el, hogy könnyű volt az idei év, sőt én örülök is, hogy a hátam mögött hagyhatom. Hajt a kíváncsiság, hiszen az elmúlt időszak történései és eredményei olyan új lehetőségeket nyitnak meg szövetségünk számára, amelyek miatt még siettetném is az időt, hogy lássam, el tudjuk-e érni azokat a változásokat és eredményeket, melyeket várunk ettől a folyamattól. A MEOSZ és tagszervezetei kitartó és eredményes munkájának köszönhetően a következő időszakban több mint kétmilliárd forint elnyert európai uniós támogatás segíti az egész országban számtalan közösségi és szakmai munka elindulását a mozgássérült emberek érdekében.

Hálás szívvel gondolok mindenkire, aki e mozgalom részese, és munkájával hozzájárul a maga területén ahhoz, hogy közösségünk tagjai a mindennapokban segítséget kapjanak. Sokan a saját problémáikat hátrahagyva szervezik egyesületükben, csoportjukban a közösségük életét, oldják meg a felmerülő problémákat, adnak bátorító szavakat, hitet sorstársaink örömteli és nehéz pillanataiban egyaránt. Küzdelmes szolgálatot vállalnak, de a közösségük érdeke számukra többet jelent. Köszönettel és hálával tartozom az egész közösségünk nevében!

Lassan elérkezik a legszentebb ünnep, és minden elcsendesedik, lelassul. Mindannyian visszahúzódunk a családunk körébe és kicsit a saját lelkünk csendjébe is. Amikor szenteste megcsendül a csengő, fellobbannak a gyertyák lángjai és körbenézünk magunk körül, ahogy vidám és mosolygó szemű szeretteink vesznek minket körbe, akkor tudnotok kell, hogy sokan és szeretettel gondolnak Rátok azért a szívet melengető munkáért, amit a hétköznapokban végeztek másokért.

A karácsony csendes szentségét lassan felváltja a vidám és hangos évbúcsúztató, amikor már csak néhány óra választ el bennünket, hogy magunk mögött hagyjuk ezt az évet is, és újabb reményekkel ünnepelve átlépjünk az újév kapuján. Amikor éjfélkor összekoccintjuk a pezsgőspoharainkat, intsünk búcsút a nehézségeinknek, és erős hittel adjuk át a helyet egy jobb és szebb jövőt hozó esztendőnek!
Kívánom, hogy a rosszat váltsa fel a jó, a bánatot az öröm, a betegséget az egészség, a kilátástalanságot a reménység, a szűkösséget a bőség, a gyűlöletet a szeretet, a széthúzást az összefogás! Adjunk helyet a tetteknek és a megbocsátásnak! Kívánom közösségünk tagjainak és minden magyar embernek, hogy a szívébe béke és remény költözzön, mert erős hitre, akaratra, kitartásra van szükségünk! Hiszek a mélyen rejlő magyar bölcsességünkben, így tudom és hiszem, hogy saját korlátainkat átlépve tudunk tenni egy szebb és jobb közös jövőért!
Erőben, bőségben és szeretetben gazdag, áldott ünnepeket és boldog új esztendőt Magyarország!

Kérem, kísérje utunkat a Teremtő áldása!

 

Kovács Ágnes

elnök

Azóta történt

Hozzájuthat-e társadalombiztosítási támogatással a napi 24 órás ápolást igénylő, súlyosan mozgáskorlátozott, hangzó beszédre képtelen Zoltán Ágoston azokhoz a…
A Civil Érték Egyesület szervezésében 2024. április 20-án parasportnap lesz az Üllői Városi Sportcsarnokban. A rendezvényt a FOF2023-C-3371…
Magyarországon a lakásállomány töredéke akadálymentes, így a fogyatékossággal élő emberek számára alapjaiban hiányoznak az önálló, méltóságteljes életükhöz szükséges…

Előzmények

– A MEOSZ-nak joga van az EBH-hoz fordulni – áll Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatal közleményében, melyre Szövetségünk közleményben reagált.
Az ATV Start vendége Kovács Ágnes elnök, Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége.
A magyar állam, Budapest Főváros Önkormányzata és BKV Zrt. az M3-as metró részleges akadálymentesítésével megsértette a fogyatékossággal élő…