Ne tűrd el, ha megsértik a jogaidat!

 

Magyarországon még messze vagyunk attól, hogy a mozgássérült emberek másokkal egyenlő módon tanulhassanak, dolgozhassanak, családot alapíthassanak. közlekedhessenek, üdülhessenek, szórakozhassanak, teljes életet élhessenek. Bár nemzetközi jogszabályok és hazai törvényeink is biztosítják mindehhez a jogaikat, ezek sok esetben sérülnek. A MEOSZ és egyesületeinek érdekvédelmi tevékenysége akkor lehet eredményes, a mozgássérült emberek helyzete akkor javulhat, ha maguk a mozgássérült emberek is kiállnak magukért! Ha írásos panaszban, beadványokban fellépnek az őket ért jogsérelmekkel szemben, a hátrányos megkülönböztetés, a kirekesztés ellen.

A Ne tűrd el! oldalunkon ebben szeretnénk segíteni tájékoztatókkal, panaszlevél mintákkal, az eljárásokhoz szükséges egyéb dokumentumokkal. Elsőként a közlekedési problémákra kezdtük el kidolgozni a panasztételt segítő anyagokat. Célunk, hogy minden területre vonatkozóan készítsünk ilyeneket.

Amennyiben szükségük van segítségre, kérjük, keressék a területileg illetékes helyi egyesületünket, elérhetőségeiket itt találják meg.

Ha úgy vélik, hogy a probléma más mozgássérült emberek is érint, és országos szinten is szükséges vele foglalkozni, kérjük, röviden írja meg nekünk:


 

busz közlekedésSérelem ért a közösségi közlekedésben?

Mopedek: tények és tévhitek

Milyen az akadálymentes közösségi közlekedés?

Mindkét irányból behajtani tilos – kivéve mozgáskorlátozott parkolási igazolvánnyal

A légi utasok jogai

Keresetlevél-minta gépjárműszerzési, átalakítási ügyekhez