MEOSZ Vakbarát Hírportál

Főrovatok:
Hírek - Nyitóoldal
További hírek
Felhívások, pályázatok
Hírarchívum
Távoktatás
On-line tanfolyamok
Munkaközvetítés
MEOSZ Egyesületek
Probléma megoldó
Üdülés, programok
Sport
Virtuális istentisztelet
eKönyvtár
Bazár, apróhirdetések
Társkeresés
Hozzászólás
Hasznos linkek
Fiataloknak
Sajtó - Humanitas
Címek, kapcsolatok
A MEOSZ története
Közhasznúsági jelentés
Adó 1%
Oldaltérkép
Impresszum

vissza az előző oldalra


További hírek oldal szövege:

Mozgássérültek egyesülete: nem lehet parkolni a fővárosban!

Demonstráción hívta fel a figyelmet a Mozgássérültek Budapesti Egyesülete (MBE) szombaton a fővárosban arra, hogy a szabálytalankodó sofőrök miatt a mozgássérültek gyakran nem tudják használni a számukra fenntartott parkolóhelyeket, a hatósági ellenőrzés hatékonysága pedig minimális. részletek>>

Csendtábor az Alcsi Holt-Tisza Szabadidőközpontban

Szeretnénk Neked lehetőséget biztosítani arra, hogy távol a város zajától, a Béke szigetén egyedül lehess Önmagaddal és a csenddel a Szolnok melletti Szajolon. részletek>>

Javaslatok az új foglalkoztatáspolitikára

A MEOSZ március 26-án megrendezésre kerülő konferenciájára elkészült az a vitaanyag, amelyhez - a szövetség történetében először - bárki hozzászólhat itt a honlapunkon. A véleményeket összegezzük és a konferencia elé visszük. A szakértői vélemények, közösségi viták, egyéni és csoportos állásfoglalások eredményeit 2010 áprilisában összegezzük, integráljuk és a MEOSZ döntéshozó testületei elé terjesztjük, hogy a későbbiekben mint a 210.000 tagot számláló közösség álláspontját és javaslatait képviseljék az Országgyűlés és a Kormány illetékeseivel folytatott konzultációkon. részletek>>

Meghívó

Szeretettel meghívjuk a Sorstársak alkotói és előadói kiállításának megnyitójára. Időpontja: 2010. április 22. csütörtök 16.00 óra részletek>>

Meghívó horgászversenyre

A Mozgáskorlátozottak S. M. Egyesülete Marcali Csoportja nevében szeretettel meghívlak 2010. április 24-én (szombaton) 07.30 órakor kezdődő hagyományos horgászversenyünkre és a verseny utáni ebédre. részletek>>

Elveszett egy 25 éves ápolt

Hétfőn éjfélkor érkezett a jelzés a Polgárdi-Tekerespusztai Rehabilitációs Intézetből a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Központi Ügyeletére, hogy eltűnt egy 25 éves ápoltjuk. A fiatalember értelmi fogyatékos, magát ellátni nem képes, beszélni nem tud.

Visszailleszkedni a legnehezebb

Igaz már számos feltétel adott a fogyatékossággal élők számára, hogy könnyebben illeszkedjenek be a társadalomba, de még mindig vannak hiányosságok - hangzott el egy kaposvári szakmai randevún. De nemcsak a szociális ellátórendszerben vannak lyukak, hanem az emberek hozzáállásában is. S ugyanez igaz a hajléktalanok reintegrációjára.

Elégtelent adtak szakmai szervezetek a szociális minisztériumnak

Egyesekkel teli bizonyítványt adtak át a Szociális Minisztériumnak szociális szakmai szervezetek képviselői. Szerintük kiszámíthatatlan például a segélyezési rendszer, és nem megoldott a fogyatékosok foglalkoztatása sem. A minisztériumban még tanulmányozzák a bizonyítványt.

"Párhuzamok" fotópályázat

A Moravcsik Alapítvány a Budapest Art Brut Galériával közösen, "Párhuzamok" címen fotópályázatot hirdet, amelyre a fogyatékkal élők életét sztereotípiáktól mentes módon bemutató képekkel lehet jelentkezni.

Nincsenek végtagjai, mégis talpra állt

Kar és láb nélkül született, mégis képes felállni és hihetetlen akaraterejével teljes életet élni az a 28 éves fiatalember, akinek megható története példaértékű.

Hajdú Péter most két rokkantparkolót is elfoglalt

A műsorvezető negyedév alatt háromszor vétett a KRESZ szabályai ellen. Az utóbbi fájt a leginkább, ugyanis most két mozgáskorlátozott embert is megfosztott attól, hogy a bejárathoz legközelebb parkoljon.

Felhívás

A magyarországi fogyatékossággal élő emberek többségét magában foglaló civil Caucus, - köztük a Fogyatékos Emberek Szövetségeinek Tanácsának (FESZT), tagszervezetei - a Fogyatékossággal élő személyek jogairól szóló ENSZ egyezmény árnyékjelentésének elkészítésén dolgozik.

Fogyatékkal Ausztriában

Tájékoztatót állított össze a külügyminisztérium a fogyatékkal élő, Ausztriába utazó magyar állampolgárok számára. Felhívják a figyelmet, hogy a kedvezmények kizárólag uniós fogyatékos igazolvány birtokában vehetők igénybe, ezért javasolják, hogy az utazás megkezdése előtt győzödjenek meg arról, hogy az igazolványuk megfelel-e az uniós előírásoknak.

A rendőrség figyelmébe

Az indafotón találtuk. A kép április 1-én 17 órakor készült. Ha az illetékes rendőri szervek tudni akarják, ki parkolt a mozgássérültek helyén, a rendőrautó rendszámából könnyen kitalálhatják.

Rokkanthelyen parkolt Gesztesi

Mozgássérülteknek fenntartott helyen parkolt Gesztesi Károly (45) óriási terepjárójával. A színészt múlt szombaton egy olvasónk kapta lencsevégre, ahogyan megállt luxusautójával az egyik budakalászi gyorsétterem elkülönített parkolójában.

Két alakalom, két lehetőség a szervezetek hatékonyabb média kommunikációjáért

A Handicap Alapítvány két alkalomból álló képzéssorozatot indít sérültek ügyeivel foglalkozó szervezetek munkatársai és/vagy önkéntesei számára a hatékonyabb médiakommunikáció segítése érdekében. A két képzés egymással logikailag összefügg, alapvetően épít egyik alkalom a másikra, de a tematika felépítése lehetővé teszi, hogy külön-külön is érdemi módon részt lehessen venni.

Sportesemény

Az Offroad szakág egyik sportága a Rallycross, a jövő héten rendezi a 2010-es bajnoki évad első fordulóját.

MEOSZ Ifjúsági nyári tábor Szolnok

Időpont: 2010. augusztus 09- 13. (hétfő-péntek) Hely: Sipos Orbán Szakiskola Kollégiuma Szolnok, Gyermekváros (mozgáskorlátozottak számára kialakított)

Mini állásbörze megváltozott munkaképességűeknek

2010. március 24. szerda 10.00 - 12.00 óra között. Az állásbörze helyszíne: 1085 Budapest, Baross utca 22-26. Munkaügyi kirendeltség.

Súlyosbítást kaptak a rokkantsági járadékkal csaló vádlottak

A rokkantsági járadékkal kapcsolatos csalási ügyben súlyosította három vádlott büntetését a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság - tájékoztatta a megyei bíróság elnökhelyettese, szóvivője szerdán az MTI-t. Nyakó Zsuzsanna közlése szerint a határozat jogerős.

Felhívás képzésre

A Nonprofit Humán Szolgáltatók Országos Szövetsége, mint főpályázó és konzorciumi partnerei a Pest Megyei Romák Szervezete, a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége sikeresen pályázott a TÁMOP–5.5.4.A-09/1 Roma és fogyatékos személyek média képzése és foglalkoztatása című pályázatára.

A "Telefonnal a rászorultakért" Alapítvány pályázatot hirdet egyesületek számára, 8 db. számítógépre

A gépekre az alábbi feltételekkel lehet pályázni:

- Az egyesületnek használatban lévő gépe Pentium I, II, vagy III;

- Önálló, akadálymentes irodában legalább hetente 2 x tart fogadóórát tagjainak,

- Van, vagy vállalja szélessávú internet bekötését, díjának megfizetését.

Paralimpia: Dani Gyöngyi kettős lábszárcsonttörést szenvedett

Kettős lábszárcsonttörést szenvedett Dani Gyöngyi a vancouveri téli paralimpián, ezért nem tud részt venni az alpesi síversenyeken. A Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) vasárnapi tájékoztatása szerint a sportoló a szobájában a térdére esett, amikor ágyából a kerekesszékébe akart átülni. A röntgenvizsgálatok során megállapították, hogy a bal lábszára mindkét csontja eltört.

Kitüntetések Március 15-e alkalmából

Kiss Péter társadalompolitikai miniszter a március 15-i állami ünnep alkalmából a mai napon állami kitüntetéseket adományozott a Parlamentben.

Egy levél a gyulai fürdőről

Tavaly februárban a gyulai várfürdő belépőjét ugy módositotta,hogy mára jelentősen megemelte az árait és igy egy belépővel lehet látogatni a gyógyfürdőt és élmény fürdőt. Ssak egy gond van vele,hogy nem tettek semmit annak érdekében,hogy a mozgáskorkátozottak is igénybe vehessék a kifizetett szolgáltatást, mert az élményfürdő és gyógyfürdő között kerekeskocsival egyáltalán nem, bottal (én két bottal) járók pedig kinlódva-szenvedve tudnak közlekedni.

Barátunk eltávozott

Dávid Benedek, a Szövetség volt elnökségi tagja, a Mk-ak Sárospataki és Zemplén Térségi Egyesülete elnökhelyettese 2010. március 12-ére virradóra örökre eltávozott közülünk.

Idézet a FIDESZ programjából

A fogyatékosügy az elmúlt nyolc esztendő kormányzati politikájának követ­keztében két hatalmas áldozatot szenvedett el: egyrészt a folyamatos forráski­vonás miatt csökkenő színvonalú és mennyiségű támogatást kaptak fogyaté­kossággal élő embertársaink, másrészt az érdekvédelmi szervezeteket, a civil szférát hozták kiszolgáltatott, sokszor megalázó helyzetbe. Befagyasztották a fogyatékossági támogatás összegét, újra kitolták a kötelező akadálymente­sítés határidejét, drasztikusan csökkentették a megváltozott munkaképessé­gűek foglalkoztatásának támogatását.

TAVASZI ÉS ŐSZI TANFOLYAMOK

Már lehet jelentkezni a MEOSZ OTTI tavaszi és őszi tanfolyamainkra. A tavaszira április 20-ig az ősziekre május 30-ig várjuk a jelentkezéseket. A tanfolyamokról részletes információt itt találhat. Jelentkezni pedig itt lehet.

Újságírói képzés érettségizett, regisztrált munkanélküli mozgássérült emberek számára!

2010. májusában újságírói képzés indul érettségizett, munkával nem rendelkező, regisztrált munkanélküli* mozgássérült emberek számára, hogy nagyobb eséllyel kapjanak állást az online médiában, elsősorban kulturális témákra szakosodott újságíróként. A képzés vizsgával zárul, a résztvevők OKJ-s bizonyítványt kapnak. részletek>>

Választási matematika

A MEOSZ tudatosan és következetesen távol tartja magát a pártpolitikától, választási időszakban pedig különösen óvatosan nyilatkozik az egyes kérdésekről, mi ugyanis a mozgáskorlátozott emberek érdekében minden legitim erővel szót kell értsünk. Lassan 30 éve működik szervezetünk és ugyanilyen régen követjük ezt az elvet. részletek>>

Téli paralimpia: Ottawában lobbant fel a láng

Ünnepélyes külsőségek között fellobbant szerdán a vancouveri téli paralimpia lángja Ottawában. A fáklyát a helyi őslakos leszármazottak képviselői megáldották a kanadai fővárosban, majd elsőként a házigazdák 1976-os paralimpiai bajnoka, Arnold Boldt vette kézbe. A következő tíz napban egy több mint 600 tagú váltó viszi a játékok jelképét, amely jövő pénteken gyúl ki a vancouveri BC Place Stadionban sorra kerülő nyitóünnepségen. részletek>>

Döntött az Alkotmánybíróság: törvénytelen a gépjárműadó

Igazat adott az Alkotmánybíróság egy nagyatádi rokkantnyugdíjasnak: lízingelt kocsi mellé is jár az adókedvezmény a mozgássérülteknek. részletek>>

Botrány! 70 ezerre büntette a vak férfit a Centrum Parkoló Kft.

Látássérült édesapját vitte a belvárosba péntek délelőtt egy férfi. A nyolcadik kerületi Rákóczi út-Kenyérmező utca sarkánál parkoltak arra a pár percre, amíg egy hangszert bevittek a közeli boltba. A mozgássérült-igazolványt jól látható helyre kitették. részletek>>

Segítő kutyusok

Dr. Bródy Andrea és Illés Anita a Cool Live-ban meséltek Müller Attilának a mozgássérültek mindennapjait megkönnyítő kutyákról. részletek>>

Munkát keresőknek

Aki akar, talál munkát, egyre több ajánlat érkezik honlapunkra. Aki még nem vette volna észre, itt keresgélhet a hirdetések között.

Nyári után téli

Dani Gyöngyi az első magyar női paralimpikon, aki a nyári paralimpia után a téli játékokon is részt vesz. A világ- és Európa-bajnok vívó a vancouveri téli paralimpián alpesi síben indul. A férfiak között Navratyil Sándor az egyetlen magyar duplázó. Navratyil a nyári játékokon 1996-ban Atlantában teniszben, a 2002-es Salt Lake City-i és a 2006-os torinói téli paralimpián pedig alpesi síben mérte össze tudását a riválisokkal.

Mozgássérült helyen parkolt egy rendőr

Fegyelmi eljárás indul az ellen a rendőr ellen, aki mozgássérülteknek fenntartott helyen parkolt hivatali autójával - írja a Vas Népe. A rendőrautóról egy szombathelyi olvasó küldött képeket az újságnak. részletek>>

Szállásfoglalás fogyatékkal élők részére is

Az egyik legnagyobb utazási portál, az Expedia új szolgáltatást vezetett be a fogyatékkal élők számára. A portál keresőrendszerében mostantól a fogyatékkal élők is megkereshetik az igényeiknek leginkább megfelelő szálláshelyeket. Jelenleg 15 ezer amerikai szállásadó kínálja akadálymentes szobáit és közös helységeit az Expedia oldalain. A braille nyelvű étlap és az úgynevezett beguruló zuhany szerencsére ma már nem akadály. részletek>>

A mai napon jelent meg az "..és 10 éve így táncolunk mi" című interjú könyv.

Tisztelt Olvasók! Szeretném Önöknek bemutatni Ungvári Györgyi interjúkönyvét "…és 10 éve így táncolunk mi" címmel. részletek>>

Kérdőív

Tisztelt Utasunk! Ez a felmérés egy tudományos vizsgálat része, melynek témája a vonatokba történő bejutás problémaköre. A vizsgálatot a Technische Universität Wien a MÁV-START Zrt.-vel együttműködve végzi. Arra kérjük, hogy a kérdőívet kitöltve juttassa vissza munkatársunknak, vagy hagyja az ülőhelyénél és kollegánk később összegyűjti. Köszönjük közreműködését és a felmérésben nyújtott segítségét. További kellemes Utazást kívánunk. részletek>>

Védett piacot szeretnének

A védett piac megteremtésével, valamint közvetlen állami és önkormányzati megrendelésekkel lehetne biztosítani a rehabilitációs foglalkoztatók gazdasági stabilitását - hangzott el azon a megbeszélésen, amelyet a megváltozott munkaképességű embereket alkalmazó cégek számára szerveztek szerdán Nyíregyházán. részletek>>

Mozgássérült kártyával visszaélő nőt értek tetten

Közokirat hamisítást követett el az a 47 éves tatabányai asszony, aki édesanyja mozgáskorlátozott-igazolványát igénybe véve, de jogosulatlanul parkolt az egyik bevásárlóközpont mozgáskorlátozottaknak fenntartott parkolójában. részletek>>

Nem kapják meg pénzüket az értelmi fogyatékosok

Fizetés nélküli kényszerszabadságra küldtek értelmi sérült fiatalokat a Szociális Ellátók és Szociális Ellátottak Egyesületéhez (SZESZE) tartozó nappali intézmények egy részénél, mert azok nem kapták meg pályázaton nyert pénzüket – közölte az egyesület. részletek>>

A Duna Televízió kiemelt figyelmet szentel műsoraiban a fogyatékosság ügyének

A fogyatékkal élő emberek bemutatását, problémáik megismertetését, létezésük társadalmi integrálását a Duna Televízió kiemelt feladatának tekinti. részletek>>

A pelenka és a szegénység éve

Olvasom, hogy 2010 a szegénység és társadalmi kirekesztés elleni küzdelem Európai Éve. Minderre az EU 9 millió eurót szán, amelyből Magyarország 80 millió forintnyit kap, melyet saját 80 milliójával egészít ki. A 160 millióból óriásplakátok készülnek és rendezvényeket finanszíroznak, hogy - idézem a Minisztérium közleményét - "minden állampolgárt megnyerjen a társadalmi összetartozás ügyének, hiszen a szegénység és az egyre erősödő kirekesztés nemcsak a kormányok és a szegények problémája, hanem mindannyiunk ügye, mert aláássa a társadalmi kohéziót, gátolja a gazdasági fejlődést." részletek>>

Művészeti tábor

Pécs város az idei évben Európa Kulturális Fővárosa, ebből az alkalomból a Fogd a Kezem Alapítvány a Kerek Világ illetve Pécsi Tudomány Egyetem Művészeti Kara, közösen, integrált alkotó tábort szervez az egyetem hallgatói, illetve fogyatékkal élő művészek részvételével. részletek>>

Kamasz-tanya Szolnok

A környék nehezen élő fiataljainak, fiatal felnőttjeinek igyekszik segíteni. Jár ide nehezebb értelmű, mozgásában korlátozott, cigány és nem cigány fiatal jó környezetbe, hiszen a környezet is nevel. részletek>>

"Mosolyogva, emberséggel" hordták be az adományt

Magyar mozgássérülteket támogat kétszázötven új kerekes székkel egy amerikai egyházközösség. részletek>>

Intézkedő rendőrökre támadt az ittas mozgássérült nő

Az 57 éves asszony maga hívta ki a rendőröket azt állítva, hogy a kocsibejáróján szabálytalanul parkol egy kocsi. Kiderült, hogy az autó az ingatlan tulajdonosáé, a rendőrök ezt el akarták mondani a nőnek, aki azért támadt nekik, mert nem akartak helyet foglalni a lakásában, pedig ott ő az úr. részletek>>

Megkérdezzük a képviselőt..

Elértéktelenedik a nyugdíj. Szegényednek az emberek. Meddig tartható ez még? A rokkantakon spórolnak a nyugdíjkasszánál, elveszik a rokkantsági nyugdíjakat. Mi lesz velük a rehabilitációs járadék után? Mit gondol a fogyatékkal élőket és a nyugdíjasokat érintő változásokról? Biztos, hogy csak rajtuk lehet spórolni? Aki válaszol: Dr. Hargitai János országgyűlési képviselő és Dr. Bíró Ferenc, Pécsvárad város polgármestere. részletek>>

Drasztikus nyugdíjcsökkentést hajtott végre a kormány

Napokkal ezelőtt hozta nyilvánosságra a Pénzügyminisztérium a konvergencia programunkat, a tavaly májusi nyugdíjváltozások költségvetési vonzata pedig világosan kiolvasható a 62 oldalas dokumentumból. Tisztán látszik, hogy következő évtizedekben a GDP 3 százalékával költünk majd kevesebbet nyugdíjakra, a megtakarítás nagyobb része pedig a szinte észrevétlen nyugdíjemelésben bújik meg. részletek>>

EuroContact 2010 - Fiatalok Európai Találkozója

Tarkabarkaság. Légy része az Egésznek! részletek>>

Áldott Karácsonyt és boldog új esztendőt kívánunk!

Négy emberi vallomás felidézésével kívánunk boldog ünnepeket olvasóinknak Virtuális Istentisztelet rovatunkban. A MEOSZ TV ünnepi műsort sugároz. Ezen túl mit is mondhatnánk még? Talán csak annyit kívánunk, legyen teli ez a Karácsony olyan szép emberi percekkel, melyek emléke átsugárzik az jövő esztendőre is.

A meosz.hu munkatársai

Rokkantnyugdíjából vett gázpisztollyal lőtt a támadók felé

A megyei rendőr-főkapitányság Biztonságos Megyéért Emlékplakettet adományozott Deményi Jánosnak, aki a közelmúltban Tiszakürt-Bogarason gázpisztolyával kelt két megtámadott rendőr védelmére. részletek>>

Down-szindróma - közelképben

Legalább egyszer az életben mindenkit megérint, amikor gyereket vár, ilyenkor óhatatlanul felmerül bennünk, hogy esetleg nem lesz egészséges. Rettegünk a gondolattól, és próbáljuk elhessegetni. És ilyenkor általában azokra a fogyatékkal élő emberekre gondolunk, akiket magunk körül láttunk, és akiket - ha nem volt ilyen a családban, vagy a közeli ismeretségünkben -, tisztességgel elkerültünk. részletek>>

Júliustól a nyugdíjasokat is büntethetik

Ingyenes regisztrációs jegyet kell váltaniuk február elsejétől azoknak, akik díjmentesen használják a MÁV és a Volán járatait. A szaktárca ezzel akarja felmérni a 6 év alattiak és a 65 év fölöttiek utazási szokásait. részletek>>

Idegenvezetők világnapja, 2010

2010. február 28-án 9.00 és16.00 óra között a budapesti idegenvezetők óránként induló ingyenes gyalogos és autóbuszos vezetéssel mutatják be minden érdeklődő számára fővárosunk nevezetességeit és történelmi értékeit. részletek>>

Probléma megoldó

Bármilyen probléma megoldható, ha megfelelőképpen gondoljuk végig. Nem sikerül valami? Képtelenek vagyunk elérni valamilyen célt? Hiába vágyakozunk valakinek a szeretetére, ránk se hederít? Úgy érezzük, a bürokrácia csapdájába estünk? Kiúttalannak érezzük vállalkozásunk jövőjét? Megannyi egymástól nagyon is eltérő probléma, amelynek megoldásához azonban a közös gondolkodás és a gondolkodási módszerek ismerete elvezethet. Erről szól Probléma megoldó délutánjaink sorozata. részletek>>

Mozgáskorlátozott helyen parkolt, több mint százezer forintra büntették

Több mint százezer forintra bírságoltak meg egy asszonyt, amiért mozgáskorlátozott parkolóhelyen állt meg kocsijával, jogosulatlanul. Ő azt állítja, hogy nem vette észre a táblát és még parkolójegyet is vett. A fővárosi önkormányzatnál azt mondták, a tábla jó helyen van, az autósoknak pedig jobban kellene figyelniük - értesült a Független Hírügynökség

Sérültek foglalkoztatása - tíz százalékuk tudja vállalni a folyamatos munkavégzést

Az eddigi hozzájárulás több mint ötszörösét fizethetik januártól a 20-nál több munkatársat foglalkoztató cégek, ha mellette nem alkalmaznak megváltozott munkaképességűeket. részletek>>

Fogyatékosokkal hatékonyabb a vállalat

Nem csupán több tízmillió forint járulékot takaríthat meg, de a kutatások szerint hatékonyabb munkafolyamatokra és összetartóbb csapatra számíthat az a munkaadó, amely megváltozott munkaképességűeket is alkalmaz – derült ki többek között azon a szakmai megbeszélésen, amelyen a Szociális és Munkaügyi Minisztérium, az Ernst & Young adótanácsadó és a Work Force személyzeti tanácsadó cég szakemberei is részt vettek. részletek>>

KRESZ módosítás 5. § kerekesszékesek figyelmébe

A kerékpáros forgalommal kapcsolatos jelzőtáblák fogalmának pontosítása. részletek>>

Felvette a hárommilliós rokkantsági támogatást, majd elment dolgozni

Nagy port kavart Nagy-Britanniában annak a 40 éves nőnek az este, aki ízületi bántalmakra hivatkozva tízezer fontos - több mint 3 millió forintnyi - rokkantsági támogatást igényelt és tett zsebre, miközben vitorlástanfolyamon oktatott. Az ügyről a brit MailOnline is beszámolt. részletek>>

Kikapcsolta az áramot az EON a rokkant, szívbeteg férfinál

Aki se fizetni, se fizetési halasztást kérni, se ügyet intézni nem tud, az könnyen áram nélkül, fűtés nélkül maradhat Magyarországon. Akkor is, ha száz százalékos rokkant, mint Bese Sándor. részletek>>

Fogyatékos gyermekek fejlődését segíti a Deloitte

A Deloitte Közös Többszörös nevű programja keretében három szervezet részesült hatmillió forintos támogatásban, hogy abból sérült és fogyatékos gyermekek számára rendezzen nyári tábort és létesítsen terápiás szobákat. részletek>>

Egyedül vitorlázott át az óceánon egy lebénult brit

Speciálisan kialakított hajójával, egyedül vitorlázott át az Atlanti-óceánon egy lebénult brit férfi. Geoff Holt az első mozgássérült, aki megtette ezt. Gombokkal irányította hajóját. részletek>>

"Telefonnal a Rászorultakért" Alapítvány 2010-es évi tájékoztatója

Pályázni lehet T-Home előfizetőknek beszélgetési díj támogatására. részletek>>

Felhívás táncra

Szereted a zenét, a táncot, az utazást ? Gyere közénk! Várunk szeretettel! A 1o éves ROLL DANCE BUDAPEST Kerekesszékes Kombi Táncegyüttes felvételt hirdet tagjai sorába. Örömmel várjuk azokat az erős karú kerekesszékes, illetve táncot kedvelő ép fiatalokat, esetleg párokat, akik elmúltak már 14 évesek, de még nem töltötték be 40. életévüket. részletek>>

Hét lépcsőnyire egy vörösborban pácolt vadkacsától

Ez a történet egészen friss, de a megértéséhez egy kicsit vissza kell kanyarodni az időben. részletek>>

Az év akadálymentes épülete 2009

A Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium Építésügyi és Építészeti Főosztálya "AZ ÉV AKADÁLYMENTES ÉPÜLETE 2009" címmel építészeti nívódíj pályázatot hirdet. részletek>>

Rászorultsági alapon jár az üdülési csekk

A hátrányos helyzetben élők továbbra is adó- és járulékmentesen igényelhetnek üdülési csekket pályázat útján, amelyet január végéig nyújthatnak be a pályázati kiírásnak megfelelő személyek vagy az őket képviselő szervezetek - hívta fel a figyelmet a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány az MTI-nek küldött közleményében. részletek>>

Kiszúrnak a fogyatékos dolgozókkal az ombudsman szerint

Kifogásol két, a fogyatékosok munkavállalását érintő kormányrendeletet Szabó Máté ombudsman, aki szerint káros lehet, ha megszabják, hány éves korig vehetnek részt a szociális foglalkoztatásban. Az ombudsman több állami vezetőt is megkeresett kifogásaival. részletek>>

Akadálymentes és gyors ügyintézés

(Hozzászólás rovatunkból)

Hát akadálymentesítés az van. Lássuk csak hogyan. részletek>>

"Muszáj neked minden nap ezzel a busszal menni?" - Kérdezte a buszvezető

A buszos valószínűleg megunta, hogy a kerekesszékes utast minden reggel fel kell segítenie a buszra, ezért tette fel neki a címben lévő igen bunkó kérdést. Olvasónk nem unalmában utazgat reggelente, munkába megy, és csak ezzel a busszal éri el a másik alacsonypadlós buszt, amire Kőbányán átszáll. Ezt elmondta a buszvezetőnek is, aki csak mosolyogva annyit mondott "Ja, persze!". részletek>>

Nyomda üzemvezetői állás lehetőség

Budapesti székhelyű Kft.Nyomda üzemvezetői munkakör betöltésére munkatársat keres. részletek>>

Számoljon havonta

Adózás bér- és nyugdíj melletti munka után 2010-ben - új kalkulátor részletek>>

A beregi keresztszemes - kiállítás Szolnokon

A nagy mennyiségű és felbecsülhetetlen értékű hímzett alkotásaiból álló Gergely Lajosné hagyatéka. részletek>>

Egy mozgássérült élménye a mai BKV- sztrájkról

Kerekesszékkel tömegközlekedni igen nehéz dolog, főleg hogy nem minden busz alkalmas a tolókocsival való felszállásra. Ez csak tetőzik, ha a buszok kaotikusan járnak, vagy el sem indulnak ráadásként pedig tombol a hideg. részletek>>

EGY SZÖSSZENET

Online fogadóóránkon hangzott el. A gyerekét egyedül nevelő asszony beszélgetett szakértőnkkel. Idézünk néhány mondatot a szavaiból. Véleményünket nem mondjuk el. Normális embernek nem lehet más véleménye, mint szerkesztőségünknek. Csak azon töprengünk, az OEP-ben is normális emberek ülnek vagy csak nem tudják, mit tesznek?

"Ma kaptam meg az OEP határozatát, mely szerint "támogatják" a "jobb" térdizülettel és lábfejjel ellátot combprotézisemet, feltéve, ha befizetek 240.000,-Ft önrészt. Ebben az esetben mit lehet tenni? Három éve viselem ugyanezt a fajta protézist, akkor 20.000,- Ft-ot fizettem önrészként. Egyszer sem kellett javíttatnom, most meg kihoztak egy ekkora összeget. Teljesen el vagyok keseredve. Egyedül nevelem a kislányomat, nagyon sok a hitelem, ezt a pénzt nem tudom előteremteni, viszont valóban jobb ez a szerkezet. Van segítség?

Ma kaptam a "sokkoló" hírt. Ennyire igazán nem számítottam, bár a műszerész ilyen összeget emlegetett, amit én naívan nem akartam elhinni. Hát kicsit ezért most elszomorodtam. De tudod, az anyukám mindig azt mondja, hogy mindig volt valahogy és biztos vagyok benne, hogy most is megtalálom a megoldást. Azt még hadd mondjam el, hogy nem "önszántamból" lettem mozgássérült, hanem azért, mert 16 évesen egy rosszindulatú daganat miatt kellett a lábamat combközépen amputálni."

Csalásra sarkall a céges büntetőadó

A megváltozott munkaképességűek foglalkoztatására hivatkozva alkalmazottanként közel egymillió forintot kell fizetniük a munkáltatóknak januártól, a pénzt mégsem csak a fogyatékkal élők kapják, hanem a költségvetés lyukainak befoltozására használja a kormány. A intézkedés feketemunkára és egyéb csalásra sarkall. részletek>>

Küzdelmes hetek után és küzdelmes hetek előtt

Néhány szó a MEOSZ által más szervezetekkel szorosan együttműködve folytatott lobby eredményeiről, amelyet a 2010. évi költségvetés fogyatékos embereket érintő tételei kapcsán folytattunk: részletek>>

A kormány félrevezeti a közvéleményt

Dr. Hegedűs Lajos október 13-án sajtótájékoztatón ismertette, hogy a kormány félrevezeti a közvéleményt, amikor azt állítja, megegyezett a fogyatékosok szervezeteivel. A megegyezés – vagy ahogy az elnök fogalmazott – a kompromisszum kizárólag a szervezetek támogatásáról szól, ami a probléma egy százaléka. A fogyatékos embereket sújtó jövő évi intézkedések egyikében sem történt sem megegyezés, sem előrelépés. A MEOSZ tagszervezetei ezért minden parlamenti képviselőt megkerestek, folynak az egyeztetések, tárgyalások. Ha nem születik előrelépés, október 30-án minden megyében demonstrációra kerül sor és ha ez sem hoz eredményt, november 13-ára országos tiltakozást helyeztek kilátásba. A sajtótájékoztatón készült hangfelvételt itt hallgathatja meg.

Kanyó Zsolt az év parasportolója!

Az elmúlt hétvégén, 2009. november 21-én, szombaton a budapesti Thermal Hotel Helia adott otthont az idei atlétika bálnak, amelyen a váci Kanyó Zsolt kerekesszékes paraatléta, a Váci Reménység SE versenyzője először vehette át az év parasportolójának járó elismerést, melyhez szerkesztőségünk ezúton is szívből gratulál! részletek>>

Embertelenség! Hason vergődött át a reptéren a mozgássérült olimpikon - csomag lett a tolószékéből!

Bocsánatot kért a Jetstar ausztrál fapados légitársaság a pekingi és athéni paralimpia maratoni számában győztes sportolótól kedden. Az olimpikont a hétvégén arra kényszerítették ugyanis, hogy adja fel tolószékét csomagként. Kurt Fearnley ezután csúszva-mászva jutott el a gépéhez a brisbane-i reptéren. részletek>>

Már lehet jelentkezni

A sokak által várt új online tanfolyamunk jelentkezési lehetősége megnyílt az érdeklődők előtt. A Képszerkesztés számírtógéppel c. tanfolyam az első akkreditált online tanfolyamunk. Akit érdekel, elolvashatja a részletes tartalmat és rögtön jelentkezhet is.

Meghívó

Tisztelettel és szeretettel meghívjuk Önt, a De juRe Alapítvány következő "Közös a világunk" rendezvényére. részletek>>

Felár helyett félár

Sok színház ad ilyen-olyan kedvezményeket, diákoknak, nyugdíjasoknak. Lecsípnek az árból a mozgássérülteknek vagy a nagyobb csoportoknak. Most új kedvezményeket vezetnek be olyan teátrumok, amelyekben azért gyakran elég nehéz jegyhez jutni: a Katona, az Örkény és a Nemzeti. részletek>>

Csak egy álnév - és segítünk

Nem kell regisztrálni, nem kell felfedni, hogy ki vagy és mégis kapsz segítséget. Sőt, nem kell ismeretlen embereknek személyes infókat megadni, ha nem akarsz. Portálunk új szolgáltatása igazi élő kapcsolatot teremt olvasóink és szakértőink között. Frissítve 2009.11.24. részletek>>

A pokolba vezető út is jószándékkal van kikövezve

Úgy jó igazán, ha az olvasónak magától esik le, mi is furcsa ezen a képen. részletek>>

Fenntarthatatlan a foglalkoztatási rehabilitáció jelenlegi rendszere

Az integrált körülmények között megvalósuló teljes rehabilitációhoz nincs elég támogatás Pénzügyi szempontból fenntarthatatlanná vált a foglalkoztatási rehabilitáció sokelemű és esetenként túlságosan nagyvonalú támogatási rendszere - mutat rá az Állami Számvevőszék Kutató Intézetének (ÁSZKut) friss tanulmánya, amelynek főbb megállapításait kedden ismertették Budapesten. Pulay Gyula, az ÁSZKut főigazgatója elmondta, hogy a magyar támogatási rendszer legsúlyosabb hiányossága, hogy nem különbözteti meg a sikeres foglalkoztatási rehabilitáció alapeseteit, vagyis a teljes, a részleges, és a védett foglalkoztatást igénylő rehabilitációt. részletek>>

Új könyvtárat kap a mozgássérültek intézete

Az átadásra november 12-én került sor a Marczibányi-téri központban. A Marczibányi-téri MEREK (Mozgássérült Emberek Rehabilitációs Központja) célja az intézményhez forduló mozgássérült emberek társadalmi beilleszkedésének elősegítése, úgy, hogy szükségleteiket messzemenően figyelembe veszik, együttműködéssel, teljes körű rehabilitációs szolgáltatások nyújtásával. részletek>>

Biztosítási kedvezmények

A gépkocsi biztosításal kapcsolatban két biztosító is kedvezményeket biztosít a MEOSZ tagjainak. részletek>>

Megállapodást kötött a SzMM az Országos Fogyatékosügyi Tanáccsal

Október 22-én a Szociális és Munkaügyi Minisztérium nevében Korózs Lajos államtitkár egyeztetett az Országos Fogyatékosügyi Tanács (OFT) tárgyaló delegációjával. részletek>>

Megállapodás a fogyatékosügyi érdekvédelmi szervezetekkel

Végleges megállapodás született a Szociális és Munkaügyi Minisztérium és a fogyatékosságügyi érdekvédelmi szervezetek között a 2010. évi költségvetési támogatások ügyében. részletek>>

"Telefonnal a Rászorultakért"

Pályázni lehet T-Home előfizetőknek beszélgetési díj támogatására. Szükséges hozzá: pályázati adatlap, melyet tagegyesülete aláírásával és pecsétjével lát el és postázza a MEOSZ címére. Frissítve 2009.11.15.! A "Telefonnal a rászorultakért" Alapítvány fogad még pályázatokat az az idei évre. Függetlenül attól, hogy betelt-e már az adott egyesület évi keretszáma. A pályázatokat minél előbb kellene postára adni, hogy még az idei utolsó ülésen sorra kerülhessen. Az ülést várhatóan november végén tartjuk. Akinek a pályázata addig nem érkezik meg, az a jövő év első ülésén kerül elbírálásra. A pályázati kiírás a szükséges két oldalas adatlap honlapon megtalálható. Egyéb kérdésekben hívható Stéger Krisztina 06-20-496-0479-es telefonon. részletek>>

A jövő iskolája - mától a miénk

Az egyénnek csak akkor van esélye, ha a közösség, így a város, az ország, azaz a magyarok közössége mellette áll. Erre jó példa a teljesen felújított budapesti Mozgásjavító Gyermek- és Ifjúsági Központ - mondta el az országosan is egyedülálló intézmény avatóján Bajnai Gordon kormányfő. részletek>>

Fogyatékkal élők internetoktatása a kanizsai könyvtárban

2009 októberében elindult a fogyatékkal élők szervezetei munkatársainak internet- és számítógéphasználati képzése a nagykanizsai Halis István Városi Könyvtárban ingyenesen. részletek>>

Kormánytagok figyelmébe - pelenka

(Üzenő falunkon olvastuk) részletek>>

Teljesen törvényesen

Olvasom a Munkaerő Piaci Alap irányító testületének közleményét, amely megmagyarázza és három főember aláírásával igazolja, teljes mértékben törvényesen utaztak Izlandra a Szociális Minisztérium szakemberei. Én nem is kétlem, hogy így van, így igaz. Sőt. Még azt is el tudom képzelni, hogy a 14 millióért utazó 15 szakember példásan okult az izlandi szakszervezeteknél szerzett tapasztalatokból és erőt merített áldozatos munkájához a legnagyobb izlandi tejüzemben tett látogatás során. Megértem én, miért éppen Izlandot választották célpontul: végül is ott a totális pénzügyi válság után nulláról kezdték az újjáépítést. Ezt tényleg tanulmányozni kell a magyar adófizetők pénzén, ha már itthon is a csődig pazarolták szerény forrásainkat. részletek>>

Nincs rá szüksége? Ajánlja fel nekünk!

Idén december elején ismét szeretnénk jótékonysági vásárt szervezni a Viktória központ javára. részletek>>

Elítélték az ittas kerekesszékest

Bűnösnek vallotta magát ittas vezetésben egy 62 éves amerikai férfi, aki kerekesszékével parkoló autónak ütközött, miután elfogyasztott nyolc vagy kilenc sört egy kocsmában. részletek>>

"Az állam feladata a fogyatékkal élők jogainak védelme"

Szabó Máté ombudsman szerint megengedhetetlen, hogy az állam a költségvetés hiányait éppen a rendszer legrászorultabbjai rovására korrigálja, ezért levélben fordult a kormányfőhöz, valamint a szociális és a pénzügyi tárca vezetőjéhez - közölte az Országgyűlési Biztos Hivatala hétfőn. részletek>>

Drasztikus forráskivonás: fogyatékkal élni 2010-ben sem lesz könnyebb

A jövő évi, több milliárd forint elvonást tartalmazó költségvetési tervezet a fogyatékkal élők számára elfogadhatatlan, ezért, ha módosító javaslataikat nem fogadják el, demonstrálni fognak - mondta a MEOSZ elnöke. részletek>>

Ingyenes pszichológiai tanácsadás

Az ELTE, Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kara szervezésében, az ESZA Kht. (SZMM) támogatásával, valamint a Motiváció Alapítvány segítő közreműködésével ingyenes pszichológiai tanácsadás vehető igénybe, tartós sérültséggel élő személyek számára. részletek>>

Vivó világkupa - Magyar sikerek

Dani Gyöngyi fantasztikus sikerével végződött a női tőrözők versenye a varsói vívó Világkupán. Versenyzőnk a B-kategória döntőjében esélyt sem hagyott ellenfelének, 15-2-re nyert a lengyel Makowska ellen. részletek>>

Empátia, vagy amit akartok

Hozzászólás rovatunkba ismét egy gyöngyszemet kaptunk. A szerző bizonyára nem bánja, ha kiemeljük és színvonalához méltó helyen is közzétesszük. részletek>>

Vigyázat! Ortopéd cipődivat!

Idén télen a sok dögös csizma mellett elszaporodtak a béna ortopéd cipők. Szoknyához esetlenül előnytelenek, nadrággal nem látszanak, bár ez utóbbi a jobbik eset. részletek>>

Sztrájkra készülnek a fogyatékos dolgozók

Olyasmi készülődik, amire még nem volt példa Magyarországon. A kormány csődbe sodorja a védett szervezeteket. Csaknem kétmilliárdot szeretnének megvonni a munkáltatóktól. részletek>>

Helyzetkép

A Hozzászólások rovatban olvastuk részletek>>

MEOSZ interaktív portál pályázat

Pályázatot hirdetünk a MEOSZ Interaktív portálon megjelenő online szakértői fogadóórák tartása illetve szakértői szolgáltatások nyújtása tárgyában. részletek>>

Online tanfolyam

Ahogy igértük, elindítjuk online tanfolyamainkat azoknak, akik nem tudnak otthonról kimozdulni. Először októberben indul tanfolyam, majd október második felétől egy újabb. Később egyre több lehetőséget szeretnénk nyújtani sorstársainknak, akik mától a legkisebb faluban is egyenrangú osztálytársak lehetnek.

Levél a képviselőknek

Dr. Hegedűs Lajos a 2010-es költségvetés tárgyalására készülő parlamenti képviselőkhöz és az Állampolgári Jogok Országgyűlési Biztosához eljuttatott nyílt leveleit tesszük közzé. A témához kapcsolódik az Elnök eszéde is, amit a MEOSZ TV rovatában közlünk.

Reménykedünk abban, hogy a képviselők felülemelkednek párthűségükön és ezegyszer érdemi mérlegelésre is hajlandóak lesznek. A két levél itt olvasható: részletek>>

A jövő évi költségvetésről

Dr. Hegedűs Lajos a MEOSZ Elnöke ismertette az egyesületi vezetők értekezletén a jövő évi költségvetés következményeit, a fogyatékosok életét érintő várható intézkedéseket. A tanácskozáson elhangzott információk olyan súlyúak, hogy szükségesnek tartjuk az egy órás beszéd közvetítését. A MEOSZ TV legújab tudósítását ide kattintva nézhetik meg. Olvasóink a Hozzászólás rovatban mondhatják el véleményüket. Az elnökök tanácskozása felhatalmazta az elnökséget, hogy október 3-i ülésükön dolgozzanak ki tervet a szükséges lépésekről. Erről is tudósítunk majd.

Állás és munkakeresőknek

Szeptember 1-től új online szolgáltatással állunk állást és munkát kereső sorstársaink rendelkezésére. Álláskulcs klubunk 950 főnek nyújtott szolgáltatást az elmúlt egy évben, 130-an közülük már új karriert kezdtek. A program hátránya csak az volt, hogy csak azokkal tudtunk foglalkozni, akik be tudtak járni a klubülésekre. Mostantól Online munkakereső rovatunkban olyan szolgáltatást nyújtunk, amely mindenki számára elérhető. Éljen az alkalommal!

Szili kiállt a fogyatékkal élők pénze mellett

A költségvetésnek még ilyen nehéz gazdasági körülmények között is nominálisan ugyanazt biztosítania kell a fogyatékos emberekkel foglalkozó civil szervezetek számára, mint amit az elmúlt évben biztosított – mondta Szili Katalin, az Országgyűlés volt elnöke. részletek>>

Jelnyelven szólal fel egy siket képviselő a parlamentben

Először szólal fel hallássérült képviselő a magyar Országgyűlésben: kedden a fideszes Kósa Ádám európai parlamenti (EP) képviselő jelnyelven beszél majd. részletek>>

Elveszik a vakok pénzét?

A 2010-es költségvetés tervei szerint 80 százalékkal csökken a vakok szövetségének szánt állami támogatás. Ha így lesz, megszűnik a szövetség, amely ma 45 ezer hátrányos helyzetű ember érdekvédelmi és támogató szervezete. A szaktárca szerint bár megkurtítják a támogatást, hétszer annyi pénzre pályázhatnak, mint eddig. részletek>>

A fogyatékkal élőktől minden eddiginél több pénzt von el a kormány

Tiltakozik a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége a fogyatékkal élők támogatásainak drasztikus csökkentése ellen. részletek>>

Felhívás!

Omega - Kart Humanitás -Kupa mozgáskorlátozottak II. országos kerekesszékes ügyességi versenye Tatabányán. részletek>>

Kedvezményes utó- és előszezoni üdülés

2009/2010. évi kedvezményes utó- és előszezoni üdülés nyugdíjas szervezetek és a MEOSZ csoportjai részére Nagyatádon a Hotel Fontana***-ban részletek>>

A civilek és az őket támogató rendszer ellehetetlenítésén dolgozik a Kormány

A Nemzeti Civil Alapprogram Tanácsa Elnökének sajtóközleménye. részletek>>

"Élmény"-beszámoló

Augusztus 24-27. Tábor a Szelidi-tónál hátrányos helyzet?, sérült gyermekeknek, mozgássérült feln?tteknek. Gyakorlott táborozó vagyok, de ezzel a csoporttal el?ször voltam együtt. Összegezve: tanulságos élmény volt! részletek>>

Cserbenhagyásos politka

A Magyar közlöny augusztus 26-i számában megjelent 168/2009 kormányrendeletből egy mondat: "Bértámogatás megállapítása iránti új kérelmet 2009. augusztus 31-ig lehet benyújtani. 2009. szeptember 1-jétől bértámogatás iránti új kérelmek befogadása szünetel." Magyarul, ha egy újabb munkahely kíván fogyatékos embereket foglalkoztatni, hát tegye, de támogatás nélkül. részletek>>

Ötszörösére emelkedik a rehabilitációs hozzájárulás mértéke

Magyarul, ha a munkáltató kevés megváltozott munkaképességű dolgozót foglalkoztat, jövőre jókora összeget fizet. A kormány intézkedése bennünket támogat - elvileg. A kérdés az, hogy ilyen gazdasági környezetben hat vagy csak az ügy iránti gyűlöletet szítja az újabb sarc. "Békeidőben" boldogan üdvözölnénk a rendeletet, így kissé félünk az eredménytől. részletek>>

Nézegetni való

Nagyné Sinka Erzsébet orosházi sorstársunk küldött néhány festményéről készült fotót. A művészeteket kedvelőknek bizonyára örömet okoz, ha megnézhetik. Íme egy kis kollekció. részletek>>

Szervezetten nyúlják le az állami pénzeket

Segítségnyújtás helyett munkára kényszerítik a rászorulókat az ország keleti részén - állítja a szociális tárca államtitkára. Korózs Lajos közölte, hogy a visszaélések miatt több jogszabályt is módosítanak. Főként Kelet- és Északkelet-Magyarországra jellemző, hogy "szinte maffiaszerű módszerekkel állnak össze gazemberek, hogy az állami forrásokat lenyúlják" - közölte az államtitkár egy Zala megyei konferencián. részletek>>

Elhunyt Házi Magdolna

Házi Magdolna, mozgalmunk egyik alapító tagja, aki egész életét a mozgáskorlátozottak ügyének szentelte, elhagyott bennünket. Temetése 2009 augusztus 25-én 11 órakor lesz a Szekszárd Alsóvárosi temetőben. Halála oly hirtelen történt és olyan későn szereztünk róla tudomást, hogy méltó szavakat sem tudunk most közölni emlékére. Akik ismerték, tudják, milyen nagy veszteség érte közösségünket. Nyugodjék békében! Időpont változás! részletek>>

Őrjárat kerekesszékben

Közös, figyelemfelkeltő akciót tartottak a mozgássérült-parkolók védelme érdekében a civilek és a hatóságok Győrött. Az ellenőrzések célpontja a belváros és néhány nagy áruház parkolója volt, s talán nem kell mondani, hogy mindenütt találtak szabálytalant. részletek>>

Érdemes megkeresni

Mostantól érdemes megkeresni Hozzászólás rovatunkat, ahol bárki azonnal felteheti véleményét. A különböző témákat regisztráció nélkül olvashatják és egy egyszerű regisztráció után szabadon írhatják olvasóink. Nem kell tehát arra várni, hogy faliújságunk szerkesztői felteszik a véleményünket. Az Elküld gomb megnyomásával pillanatok alatt a nyilvánosság elé penderül mindaz, amit leírtunk. részletek>>

Csillag nélkül nem rokkant a rokkant ember?

Miskolcon büntetést kap az európai csillag nélküli igazolványt használó kerekeszékes ember. Ez történt egy német állampolgárral, aki szerint Európában mindenütt elfogadják igazolványát, csak itt nem... részletek>>

Kerekes széket akartak ellopni Szegeden

Három fiatal vasat szeretett volna leadni a színesfémtelepen, ehhez kerestek szállítóeszközt. Egy elektromos kerekes széket próbált ellopni három szegedi fiatal. A lelakatolt kerekes széket tulajdonosa hagyta a ház előtt, ugyanis a ház felújítása miatt nem tudta azt bevinni a lakásba. Az arra járó fiataloknak megtetszett a szék, és elhatározták, hogy kölcsönveszik azt, letörték az indítóját, és a vezetékeket összekötve beindították a járművet. részletek>>

Robot-asszisztált terápia segíthet a jövőben a mozgásfogyatékos gyermekeken

A legújabb fejlemények a betegség megelőzésében és kezelésében részletek>>

Felhívás

Mozgássérültek Veszprém Megyei Egyesülete 2009. szeptember 11-én 9 órai kezdettel ismét megrendezi a "Fogyatékossággal Élő Emberek Kulturális Fesztivál"- ját, Balatonfűzfő-gyártelep, Bugyogóforrás u.12 szám alatt a Művelődési Ház színháztermében. Időpont változás! részletek>>

Ülést tart a MEOSZ elnöksége

Az Elnökség soros ülését, 2009. szeptember 4-én pénteken 13.00 órai kezdettel a MEOSZ Központ oktató termében tartja. Az ülés nyilvános. részletek>>

Az ombudsman tiltakozik: ne a fogyatékosokon spóroljon az állam

Elfogadhatatlan, hogy a fogyatékosok rovására változzon a gyógyászati segédeszközök támogatása - tudatta álláspontját Szabó Máté ombudsman egy tervezett jogszabály-módosításról. részletek>>

Új parkolási igazolvány - mikor?

A júliusi határidő lejárta idő után sem szigorította a mozgáskorlátozottak parkolási igazolványát a kormány. Egyelőre nem lehet tudni, hogy mikor vezetik be az újabb szabályozást, így továbbra is több tízezren élhetnek vissza a kártya adta lehetőségekkel. részletek>>

Dr. Hegedüs Lajos, a MEOSZ elnöke levele

Vélemény Herczog László Miniszter úr részére az egyes szociális tárgyú kormányrendeletek módosításáról szóló előterjesztéssel kapcsolatban részletek>>

A gyógyászati segédeszköz ellátás átalakításával kapcsolatos jogszabályváltozások

2009. augusztus 3-án megjelentek a gyógyászati segédeszköz ellátás átalakításával kapcsolatos jogszabályváltozások. (110. sz. Magyar közlöny), amelyek augusztus 16-án lépnek hatályba, és amelyre szakmai és pénzügyi szempontból volt szükség. Célja, hogy lehetővé tegye a források hatékonyabb felhasználását (takarékosság jegyében), és a betegellátás minőségének javulását. részletek>>

Engedik meghalni a béna ausztrál férfit

Leállíthatják egy mind a négy végtagjára béna ausztrál férfi mesterséges táplálását. A férfit ellátó cég alkalmazottai korábban súlyos büntetésre számíthattak volna. részletek>>

Közérthető összefoglaló a rehabilitációs járadékról és rokkantnyugdíj melletti munkavégzés szabályairól

Az új szabályok 2008. január 1-től hatályosak, és 2009-től léptek életbe, a 2008. január 1-je előtt nyugdíjba vonultak esetén. részletek>>

"Európa Kultúrális Fővárosa Pécs 2010" - Felhívás!

A Mozgáskorlátozottak Baranya Megyei Egyesülete csatlakozni kíván az "Európa Kulturális Fővárosa Pécs2010" rendezvénysorozathoz. részletek>>

Meghalt JFK testvére

Nyolcvannyolc éves korában elhunyt Eunice Kennedy Shriver, a néhai John F. Kennedy amerikai elnök testvére, a speciális olimpiai játékok életre hívója. részletek>>

El vagyok bűvölve

Honlapunk fejlesztésének mérföldkövéhez értünk. Mától sorra nyílnak meg az új és új lehetőségek, hogy év végéig teljesen átalakuljon és igazi interaktív szolgáltató központtá váljon a portál. részletek>>

Robotláb segíthet az öreg japánokon

Elsősorban az idősekre gondolt az a japán robottechnikai cég, amely a Tokió utcáin bemutatott robotlábakkal akar segíteni a nehézkesen mozgó idős embereken. részletek>>

Gondoskodó őseink

Már az újkőkorban is gondoskodtak a fogyatékkal élőkről, legalábbis így történt azzal a végtagbénult fiatal férfival, akinek csontvázára Vietnam északi részén bukkantak ausztrál régészek. részletek>>

Otthonról végezhető telefonos operátori munka

Cégünk 2001 óta telemarketinggel foglalkozik. Többek között kutatást, felmérést, sales előkészítést és direkt értékesítést végzünk telefonon. Jelenleg is állandó megbízóink vannak, akikkel folyamatosan együtt dolgozunk. Mivel tevékenységeink lehetővé teszik számítógép segítségével az interneten keresztüli munkavégzést, ezért fordulunk önökhöz, távmunka lehetőséget kínálva az önökkel kapcsolatban álló álláskeresők számára. részletek>>

Nagykörúti autóbusz a mozgásukban korlátozottaknak a vágányfelújítás idejére

A BKV Zrt. mozgásukban korlátozott utasainak a nagykörúti, augusztus 1-jétől 19-éig tartó vágányfelújítás ideje alatt is rendelkezésére állnak a taxi-rendszerben működő midibuszok, sőt: többletszolgáltatásként egy midibuszt kizárólag a 4-6-os villamos vonalán, a Blaha Lujza tér és a Moszkva tér között közlekedtetünk - megrendelésre - a fenti időszakban. részletek>>

Kerekesszékkel Szegeden

Levelet kaptunk, melyben egy cikkre hívták fel figyelmünket. Köszönet érte. Íme a levél: részletek>>

Combino helyett járjanak 5-ös busszal a rokkantak

Augusztus 1. és 19. között, a villamosvágány-felújítás idején a BKV nem indít alacsony padlós pótlóbuszokat a Combinók helyett, így kerekes székkel nem lehet majd tömegközlekedési eszközzel utazni a Nagykörúton. részletek>>

87 ezres büntetés a rokkantparkolóért

A parkolódíj 300-szorosát, 90-100 ezer forintot kell fizetnie június óta annak, aki jogosulatlanul áll meg mozgássérülteknek fenntartott parkolóhelyen. Több autóssal is megtörtént ez az egyik budai utcában, olyan helyen is, ahol még figyelmeztető felfestés sem volt, olvasható az RTL Hírekben. részletek>>

Gyurcsányékra mutogat a miniszter

Újságírói kérdésére Herczog László szociális és munkaügyi miniszter elmondta, hogy az előző kormány intézkedéseként értelmezi a Munkaerő-piaci Alap (MPA) zárolt 4,2 milliárdját. részletek>>

Vélemény a gyógyászati segédeszköz ellátás tervezett átalakításáról

Dr. Székely Tamás, Egészségügyi Miniszter
Dr. Kiss Péter, Társadalmi Kapcsolatok Minisztere
Dr. Oszkó Péter, Pénzügyminiszter részére. részletek>>

Elhunyt Székelyhidi Sándor

29 éves korában váratlanul elhunyt Székelyhidi Sándor, barátunk és kollégánk, aki 8 éve építgette távmunkás adatbázisunkat, gyűjtögette sajtó híreinket, készítette a MEOSZ sajtófigyelőjét. Két napja nyílt meg pompás 3D fotókiállítása, amin eddigi legjobb munkáit mutatta be nagy sikerrel. Nem tudni, az izgalmakat állta-e nehezen izomsorvadástól meggyötört szervezete, vagy hirtelen kór támadta meg, de egy nappal a siker után rosszullétén már a gyors orvosi segítség sem tudott úrrá lenni. Egy tehetséges, kedves, szorgalmas fiatalembert gyászolnak szülei, barátai, kollégái. részletek>>

Sanyi barátom elment közülünk!

Kis testben, nagy lélek volt! Szerdán július 8.-án hajnalban, elhunyt talán a legjobb barátom, volt kollégám Székelyhidi Sanyi! részletek>>

Kovács Iván: minden várakozásomat felülmúlta a szereplésünk

Kovács Iván szakmai vezető maximálisan elégedett a hétvégén végetért varsói kerekesszékes vívó Európa-bajnokságon járt magyar csapat szereplésével. A mieink négy arany-, két ezüst- és két bronzéremmel zárták a kontinensbajnokságot, ezzel a nemzetek rangsorában Franciaország mögött a második helyen végeztek. részletek>>

Pályázati felhívás

Pályázati felhívás az egészségügyi tevékenységet végző, a betegek rehabilitációját elősegítő szervezetek támogatására részletek>>

Elütöttek egy mozgássérült férfit

Egy kerekes székkel közlekedő mozgássérültet ütött el egy autó Siófokon a 7-es úton; a 69 éves férfit súlyos sérülésekkel szállították kórházba - közölte a rendőrség. részletek>>

Fogyatékosok alkotásaiból nyílt tárlat a Telekom székházban

Színesebb velünk a világ címmel fogyatékosok és hátrányos helyzetűek alkotásait felvonultató tárlat nyílt kedden a Magyar Telecom székházban Budapesten. részletek>>

Elhúzódó eljárás a fogyatékossági támogatás elbírálásában - az ombudsman megállapításai

A fogyatékossági támogatás elbírálása tíz hónapon át húzódott. A igénylő a határozat megszületése előtt 5 nappal meghalt. A hatóság eljárásával, annak késlekedésével sértette a jogbiztonság követelményét - állapította meg az ombudsman. részletek>>

Parajet-ski kupa, avagy kerekesszékből a jet-skire!

Szövetségünk 2007. évben a szabadban.hu-val karöltve első alkalommal, s a világon egyedülálló ötlettel megrendezte az I. ParaJet-Ski Kupát, a kerekesszékben és egyéb fogyatékkal élők jet-ski versenyét. részletek>>

Szigorúbb szabályok

A 61/2009. (VI. 24.) OGY határozat a mozgásában korlátozott személy parkolási igazolványára vonatkozó szabályozás szigorításáról részletek>>

Pályázat akadálymentes helyek felmérésére

Pályázhat minden olyan magánszemély aki a MEOSZ valamely tagegyesületének tagja és aki vállalkozik az alábbi tevékenységre: részletek>>

VIRTUÁLIS BÚCSÚZTATÓ

Székelyhidi Sándor fiatalon elhúnyt kollégánkat szűk családi körben búcsúztatják Július 24.-én pénteken du. 17 órakor. A család kérésére ebben az időpontban mindenki saját otthonában gyújtson mécsest és gondoljon rá szeretettel, megnyugvást kívánva a szüleinek, családjának. részletek>>

Örömmel tudatjuk: szól az Örömzene!

Kedves Barátok Ismerősök! Megjelent a Lélekmuzsikusok első CD lemeze! részletek>>

Visszatérés új utakon

Szakmai összefoglalókat ritkán adunk közre, mert olvasóinkat aligha érdekelhetik a szakkérdések. A címben szereplő konferencia azonban talán mégis érdekes. Hiszen még az összefoglalóból is látható, nem minden történik új utakon. Pedig fontos lenne. részletek>>

Külön utakon

Olvasom, hogy Lamperth Mónika azért nem szavazta meg a 13. havi nyugdíj eltörlését, mert rosszul lett és ezért elkésett a szavazásról. Egyébként megszavazta volna. Hát ez köztünk a különbség. Mi nem szavaztuk meg és nem előtte, hanem utána lettünk rosszul. részletek>>

A legdrágább mozgi autó

Mutatunk egy autót. Ára kb 45-50 millió forint. A neve: Bentley. A képet Hisika töltötte fel az Indexre, hozzáfűzve, hogy "biztosan én vagyok rosszindulatú, de miért mindig az ilyenek állnak a mozgássérült helyeken?" A parkolásra jogosító kártya nem látszik. Megvan a legdrágább mozgássérült autó. Gratulálunk! részletek>>

Betörés

Betörtek ózdi egyesületünk irodájába. Elvitték a számítógépet és a rajta lévő megannyi régi és új, fontos információt. Ózdi barátaink most azon töprengenek, hogy is pótolják az eszközöket és a sok, pótolhatatlan munkát. Úgy látszik, vannak, akiknek mindegy, honnan lopnak. részletek>>

Lefőzték

A balatonfüredi mozgássérültek lefőzték az országot! Második helyet értek el a Koloskavölgyben megrendezett, immár hagyományos Jókai Bablevesfőző Versenyen. Csak az a kár, hogy honlapunk interaktív fejlesztésében még nincs "kóstoló" rovat! Addig is akik vonzódnak a versenyekhez, kukkantsanak be a MEOSZ TV tudósításába a MERI sportnapról. részletek>>

Fórum egy akadálymentes Magyarországért

Fórum egy akadálymentes Magyarországért című rendezvénysorozatot szerveztek. A program célja többek között felhívni a figyelmet a fogyatékossággal élők mindennapi problémáira, valamint a kiszolgáltatottságuk csökkentésére konkrét megoldásokat keresni. részletek>>

Sorstársak a Munkácsy-kiállításon a mozgáskorlátozottak napján

Mozgáskorlátozottak jártak a győri Xantus János Múzeumban hétfő délelőtt - az épületet főiskolások és a múzeum munkatársai segítségével tették akadálymentessé: a műemléki épületbe liftet nem lehetett ugyanis beszerelni, a Munkácsy-kiállítás viszont három szinten tekinthető meg. Az erős fiatalemberek egyszerűen ölbe kapták és felcipelték az emeltre a kerekesszékes látogatókat. A lehetőséggel - kísérőikkel együtt - több mint 30-an éltek. részletek>>

Rámpaépítés, szomszédvitával

Egy lépcső egy lábbal szinte leküzdhetetlen akadály Sághegyi Ferenc számára. Amióta másfél évvel ezelőtt amputálták a 66 éves férfi lábát, mások jóindulatára, segítségére szorul, ha el akarja hagyni zalaegerszegi lakását. részletek>>

Az állam magára hagyta a fogyatékos sportot

A magyar állam hozzáértés hiánya miatt magára hagyta és lehetetlen helyzetbe hozta a honi fogyatékos sportot - mondta keddi sajtótájékoztatóján Gömöri Zsolt, a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) elnöke. részletek>>

II. MERI Sportnap

Videó felvételek készültek a II. MERI sportnapon részletek>>

Országos turnéra indul a Lélektánc

Tíz előadásos országos turnéra indul a Lélektánc című előadás, amelyet Bozsik Yvett táncművész három formáció közös produkciójaként hozott létre. részletek>>

A mozgássérült emberek egyenjogúságáért

"Egyesületünk számára immár három éve méltó elhelyezést biztosít az Esély Centrum. Konzorciumi partnerként segítettük az akadálymentesítés megvalósítását." részletek>>

Országos evezősverseny mozgáskorlátozottaknak a Mosoni-Dunán

Első alkalommal rendeztek országos evezősversenyt mozgáskorlátozottak számára. A sérült fiatalok egy győri alapítvány jóvoltából hónapok óta edzhetnek szakember segítségével, most pedig a Mosoni-Dunán próbára is tehették tudásukat. részletek>>

Mozgáskorlátozott lehetőségek

Talán soha annyian nem szólították meg Mosonmagyaróvár polgármesterét, Szabó Miklóst, mint amikor kerekes székben ült. részletek>>

MEOSZ TV - Esélynap 2009

A május 15-16-i Esélynap eseményeiről Tormássy Béla kamerája ad tudósítást olvasóinknak. A 11 perces összefoglaló részletek>>

II. MERI Sportnap

Ismét MERI!?... A MEOSZ és az OORI közös sportrendezvénye! részletek>>

Ha nem tudott eljönni...

Akkor most megnézheti. Videó felvételek készültek az Esélyegyenlőségi Napon, és az I. MERI sportnapon részletek>>

MEOSZ Közgyűlés

A MEOSZ 2009. május 15-i ülésén a küldöttek elfogadták a közhasznúsági jelentést, a 2009-es közhasznú tevékenységre kialakított terveket és az Elnök beszámolóját az elmúlt hat éves ciklus tevékenységéről és néhány ponton módosították a szervezet alapszabályát. részletek>>

Perelnie kellett a kerekes székért

részletek>>

Ismét Esélyegyenlőség napja

A Syma Rendezvénycsarnok nyújtott otthont az immáron 12. alkalommal megrendezésre került Esélyegyenlőségi napra. részletek>>

Fogyatékos szex - egy tabu ledől

Fogyatékosoknak nyújt szexuális szolgáltatást egy 48 éves politológus Spanyolországban. Az asszony tevékenységét „szociális segítségnek” tartja, egy hétvégéért félmillió forintot kér. részletek>>

Jubileumi nagykőrösi alkotótábor.

A Mozgáskorlátozottak Közép-magyarországi Regionális Egyesületének nagykőrösi szervezete június 29-e és július 5-e között immár huszadik alkalommal rendezi meg a Mozgáskorlátozottak Nemzetközi Kézműves Alkotó Táborát. részletek>>

Utazunk

Olvasom, bajban vannak a Volán vállalatok és az önkormányzatok, mert júliustól az iskolabuszokon már csak úgy vihetik a gyerekeket, ha van biztonsági öv. Új KRESZ van, pénz nincs. A sopánkodó buszosok panaszaira fel-fel ordítok: és ha a te gyereked utazna ilyen buszon? Te is eltűrnéd, hogy ne legyen bekötve? részletek>>

Külön utakon

Olvasom, hogy Lamperth Mónika azért nem szavazta meg a 13. havi nyugdíj eltörlését, mert rosszul lett és ezért elkésett a szavazásról. Egyébként megszavazta volna. Hát ez köztünk a különbség. Mi nem szavaztuk meg és nem előtte, hanem utána lettünk rosszul. részletek>>

Kutyákat nevelnek a mozgássérülteknek

A vakvezető ebeket mindenki ismeri, ám kevesebben tudják, hogy a mozgássérültek számára is képeznek ki kutyákat. részletek>>

Országszerte közel 7,5 milliárd forint értékben indulhatnak újabb akadálymentesítési beruházások

Április 16-án tették közzé az "Egyenlő esélyű hozzáférés a közszolgáltatásokhoz (Akadálymentesítés)" című pályázati konstrukciókat, amelyek közel hét és fél milliárd forintos támogatási keretösszegére az ország mind a hét régiójából lehet pályázni. részletek>>

A fogyatékkal élők még várnak az akadályok megszüntetésére

Az akadálymentesítés nem jótékonykodás, hanem a társadalmi hátrány közérdekű ledolgozása. Ez is elhangzott Szekszárdon, az Esélyek Háza rendezvényén. részletek>>

Mozgássérültek belovagolják az országot!

A MEOSZ által alapított Velo Alapítvány (Vácrátót) országjáró lovastúrát szervez sérülteknek és épeknek. részletek>>

Felhívás

2009-ben a MEOSZ ART Para-Gála címmel művészeti fesztivált szervez fogyatékossággal élő emberek (minden fogyatékossággal élő csoportból) közreműködésével. részletek>>

Létminimum alatt tengődnek a fogyatékosakat nevelő családok

Évente ezer gyermek születik Magyarországon kisebb-nagyobb fogyatékossággal; 75 százalékuk otthon él a családjával. Az érintett családok és a fogyatékos munkavállalók életét is megnehezíti a válság. részletek>>

Dr. Hegedűs Lajos levele Bajnai Gordonnak

Dr. Hegedűs Lajos a FESZT ügyvezető alelnöke, a MEOSZ elnöke levélben kérte Bajnai Gordon Miniszterelnököt néhány a fogyatékossággal élő embereket sújtó intézkedés átgondolására. A levelet teljes terjedelemben közöljük részletek>>

Nem alkotmányellenes, hogy alacsony a közgyógyellátásban folyósítható havi gyógyszerkeret.

Erre a megállapításra jutott az Alkotmánybíróság a minap a Zala Megyei Bíróságtól tavaly nyáron érkezett kezdeményezés vizsgálatát követően. részletek>>

Felhívás

Az idén, a Nézőpont Váltás Filmszemlével* egy időben, először rendezzük meg a Nézőpont Váltás Film Mustrát, melyen lehetőséget adunk olyan fogyatékossággal élő filmes alkotók és érintett filmes műhelyek bemutatkozására, akiknek eddig nem volt lehetőségük alkotásaikat a nyilvánosság elé tárni. részletek>>

Európa-bajnokságra vinnék a bólyi kancát

Szigorú szemek vizslatják majd szombaton délelőtt Bólyban a múlt évi paralimpia lovasversenyeinek egyetlen magyar indulóját, Timpex-Libbenőt. A Bólyban felkészített kancát a szlovák parasport válogatott minősítő szakemberei ezúttal az Európa-bajnokságra szeretnék nevezni, szlovák lovasával. részletek>>

Szigorúbb szabályok

A mozgáskorlátozottak parkolási igazolványára vonatkozó szabályok szigorítására országgyűlési határozatot nyújtott be Hagyó Miklós fővárosi főpolgármester-helyettes. részletek>>

Chariot - Hordható jármű

Az Exmovere által fejlesztett Chariot névre hallgató „hordható jármű” a kerekesszék mellett egy hi-tech alternatívát jelenthet a mozgáskorlátozottak számára. részletek>>

Veszélyben a magyar paralimpikonok londoni szereplése

Ha nem változik a fogyatékos sport támogatásának rendszere, akkor előfordulhat, hogy egyetlen magyar sportoló sem jut el a 2012-es londoni nyári paralimpiára - jelentette ki Gömöri Zsolt, a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) elnöke. Frissítve! részletek>>

Felhívás ülőröplabda-csapatban lévő részvételre!

Újonnan megalakuló női ülőröplabda csapatba keresnek jelenkezőket. részletek>>

"Telefonnal a Rászorultakért" Alapítvány 2009. évi tájékoztatója

Pályázni lehet T-Home előfizetőknek beszélgetési díj támogatására. Frissítve! részletek>>

A kerekesszékesek segítségére sietett a Debreceni Egyetem

Speciális gépkocsit vásárolt a fogyatékkal élő hallgatók közlekedésének segítésére a Debreceni Egyetem (DE); a kerekesszék elhelyezésére is alkalmas mikrobuszt Fésüs László akadémikus, az intézmény rektora kedden adta át az üzemeltető Támpont Támogató Szolgálatnak. részletek>>

Eveznek a mozgáskorlátozottak Győrben

A sérült sportolók egy speciális hajó segítségével mostantól a nyílt vízen gyakorolhatják az eddig tanultakat. részletek>>

Guruló projekt - a mozgássérültek foglalkoztatásáért

A mozgássérülteknek a munkaerőpiaci versenyben az épekkel kell tartaniuk a lépést, amihez elengedhetetlen a megfelelően működő, az egyéni igényeket kiszolgáló segédeszköz. Ezek gyártását, szervízelését vállalta fel egy szervezet, amelyhez uniós és kormányzati támogatást is nyertek. részletek>>

EuroContact 2009 - Fiatalok Európai Találkozója

Interaktív múzeum. Fedezd fel a lehetőségeidet! részletek>>

Elszabadult a kerekesszék

A cornwalli rendőrök mentettek meg egy 87 éves nőt egy esetleges végzetes balesettől, elszabadult ugyanis elektromos kerekesszéke. részletek>>

Flash Gordon

A Földet ellenség fenyegeti: egy bolygóközi birodalom ura el akarja pusztítani. Nem akad sem hadsereg, sem tudós, aki képes lenne megállítani. Csupán a vakmerő dr. Zarkov száll fel űrhajóján, hogy közelebbről megvizsgálja a támadókat, de véletlenül vele utazik Flash Gordon és szerelme is. Hármukon múlik a világ sorsa. részletek>>

A válság áldozata lett az Eb

A Nemzetközi Paralimpiai Bizottság törölte a sportlövők kontinensbajnokságát az idei versenynaptárból. részletek>>

Mozgáskorlátozott sportlövő VK

Gurisatti Gyula egy-egy ezüst- és bronzérmet szerzett a mozgáskorlátozottak lengyelországi Szczecinben rendezett sportlövő Világkupa-versenyén. részletek>>

Akadálymentesítik a kijevi metrót

A kijevi metró idén több olyan újítás bevezetését tervezi, amely jelentős mértékben megkönnyíti a korlátozott fizikai képességű utasok közlekedését a földalattin. részletek>>

Guruló műhely a mozgássérültekért

A rokkantsági minősítés és a rehabilitációs foglalkoztatás jogszabályi módosítása után most az életvitelt segítő eszközök ellátásának rendszere változhat: ezúttal alulról jövő, civil kezdeményezés eredményeként. Hiszen a fogyatékos ember jól létének fontos feltétele a jó, jól használható segédeszköz. De vajon gyógyszer a Guruló műhely a döcögő eszközellátásra? részletek>>

Villanyt kapcsol és bevásárol Tádé kutya

Tádé végtelenül okos, emberszerető négylábú, legfőbb erénye azonban mégsem ez. A csodakutyára óriási felelősség hárul, egyszerre két mozgássérültre kell vigyáznia és segítenie őket. részletek>>

Rokkantnyugdíjasok, munkára fel!

Magyarországon jelenleg 800 ezer rokkantnyugdíjas él, szemben a feleakkora Szlovákiával, ahol csupán 70 ezer. Nyugat-Európában szintén sok rokkantat tartanak számon, igaz 40-50 százalékuk az állami ellátásra való várakozásunk túl kereső tevékenységet is végez - írja a HírTv. részletek>>

Intenzív rehabilitációs program

A Holnap Háza Nappali Rehabilitációs Központ 2009. május 4-8. között öt napos intenzív rehabilitációs program szervez Budapesten és környékén élő, felnőtt mozgássérült emberek részére. részletek>>

BKV menetrend változások

Március 17. és 22-e között az alacsony padlós buszok menetrendje változik. A változások innen letölthetők pdf formátumban. részletek>>

Mentorok segítenek az álláskeresésben

- A gazdasági válság ellenére programunk résztvevőinek egy része már a képzés ideje alatt el tudott helyezkedni - fejtette ki Czeglédiné Kovács Ágnes, a Mozgáskorlátozottak Békés Megyei Egyesületének (MBME) elnöke. részletek>>

A mellény

Ferenczi Zoltán Deák élete című könyvéből ismerjük azt a mondást, miszerint a haza bölcsének tartott Deák Ferenc a kiegyezés kapcsán mondotta volt: "Ahhoz, hogy a rosszul begombolt mellényt jól gombolhassuk be, nem egyetlen gombot kell kiigazítani, hanem előbb ki kell gombolni az egész mellényt." A kiváló szerző a mondás egy másik változatát is közli, miszerint az 1867-es viták során a valóságban így történt az emlékezetes politikai megállapítás megszületése: részletek>>

Swarovski kristályokkal díszített kerekesszék

Rainer Küschall 21 paralimpiai érmet nyert kerekesszékes sportolóként, így nem csodálkozhatunk rajta, hogy az általa tervezett sportos tolókocsik népszerűek. Új modelljét a luxus jegyében dobta piacra, és 219 Swarovski kristállyal díszítette. részletek>>

Nézd meg a képeket! Az egyetlen műlábbal élő elefánt!

Az elefánt mindössze 7 hónapos volt, amikor egy aknára lépett és elvesztette a jobb mellső lábát. Most műlábat kapott, amivel úgy tűnik, újra képes lesz visszatérni a dzsungelba! részletek>>

Mozgássérültek? Hol? Emberek? Mindenhol!

Ez a sebesség rovat. A név feltétezi, hogy itt aztán a gyorsaságról van szó, pedig senki sem ígérte. Ezért most egészen kis sebességű emberekékről fogok írni, olyanokról, akik alig gyorsabbak nulla kilométer per óránál. részletek>>

Újabb akadálymentesítés Szombathelyen

Akadálymentesítik az Aranyhíd Nevelési-Oktatási Integrációs Központ Dózsa György utcai épületét. részletek>>

Megfejtették a sokizületi gyuladás titkát

Sokízületi gyulladással (reumatoid artritisz) élő emberek immunsejtjeit vizsgálva a bennük lévő kromoszómák korai öregedését fedezték fel amerikai kutatók. részletek>>

Gondolatolvasó kerekesszék

A Dél-Florida Egyetem kutatói olyan kerekesszéket találtak fel, melyet pusztán az agyhullámaik segítségével irányíthatnak a mozgássérültek. A találmány elsősorban a progresszív izomsorvadásban szenvedőkön és a nyaktól lefelé béna betegeken segíthet. részletek>>

2008 az Ifjúság Éve a MEOSZ-ban

Összefoglaló a MEOSZ és a tagegyesületeinek ifjúsági tevékenységéről részletek>>

A válságról

Szalai Erzsébet tudományos igényű cikkét azoknak ajánljuk, akik a válságot megérteni akarják és hajlandóak egy tudományos elemzést végigolvasni és - bizony nem könnyen - értelmezni. részletek>>

Segítség a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásához

Szita Károly (Fidesz) a városházán Hegedüs Lajossal, a Mozgáskorlátozottak Somogy Megyei Egyesületének elnökével tartott közös sajtótájékoztatón közölte: a megváltozott munkaképességű munkavállalók további foglalkoztatása érdekében Kaposvár önkormányzata 10,2 millió forint kamatmentes hitellel támogatja a helyi Praktikum Kft.-t. A kölcsönt egyéves türelmi idővel, 2010 márciusától tíz hónap alatt kell visszafizetnie a cégnek - tette hozzá. részletek>>

A középületeknek csak fele akadálymentesített

A középületeknek mintegy 45 százalékát akadálymentesítették eddig a MEOSZ nem hivatalos, tapasztalati becslése szerint - mondta a szervezet elnöke csütörtökön. részletek>>

Pályázatírásban segítik a nógrádi civil szervezeteket

Pályázatírásban segít Nógrád megyei civil szervezeteknek a salgótarjáni Mozgáskorlátozottak Egymást Segítők Egyesülete, miután 47 millió forintos forrást nyert el erre a célra. részletek>>

Megvalósítják a Csillagok háborúja ötletét

Egy új technológiának köszönhetően a fogyatékkel élők gondolataik erejével tudnak bonyolult mozgásokat végezni művégtagjaikkal. részletek>>

1% a mozgássérült gyerekekért

Aki szeretné támogatni a Mozgásjavító Általános Iskolában nevelkedő gyerekeket, az adószámot itt találja. részletek>>

Válság idején

Nyíri Gabi rehabilitációs menedzserünk, lelkes miskolci lokálpatrióta a kocsonya fesztiválon sétált és észrevette, hogy válság idején nemcsak válságról lehet gondolkodni. Hangulatos tudósítása több, mint élménybeszámoló. Szívesen bocsájtjuk közre mindenki élvezetére és okulására részletek>>

Megváltozott a Dél-Budai Támogató SZolgálat elérhetősége

Ezúton tájékoztatjuk az olvasókat, hogy a MEOSZ Dél-Budai Támogató Szolgálat (1115 Budapest, Keveháza u. 19-21., tel.: (1)205-3174, (1) 229-2136) elérhetőségei megváltoztak. részletek>>

Akadálymentes idősek otthona

Hamarosan birtokba vehetik a lakók a megújult, modernizált külsővati Idősek Otthonát. A több mint negyed százada álló intézmény a pápai kistérség idősei mellett fogyatékkal élőknek is otthont és egészségügyi ellátást biztosít. részletek>>

Akadálymentesítés Törökszentmiklóson

Megvalósult a Törökszentmiklósi Polgármesteri Hivatal komplex akadálymentesítése. Ünnepélyes keretek között Dr. Juhász Enikő polgármester átadta az akadálymentesített törökszentmiklósi polgármesteri hivatalt. részletek>>

Fogyatékosokat foglalkoztató üzemet avattak Veszprémben

Megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató üzemet adtak át kedden a Veszprém megyei Marcaltőn; a faipari üzemben gyermekjátékokat, illetve bútorokat gyártanak hazai és külföldi megrendelésre. részletek>>

Bernáthné Székely Julianna, a MEOSZ rehabilitációs megbízottjának tájékoztatója

A január 1-én életbe lépett változások többek között a szociális-, nyugdíjszerű ellátások, a rokkantnyugdíj melletti munkavégzés szabályairól jogszabályra hivatkozással részletek>>

Egyenlő bánásmód...
avagy
Dolgozz feketén, ha jót akarsz!

Ha valaki nem tudná, Magyarországon csakúgy mint Európa legtöbb országában törvény bünteti a diszkriminációt. Persze csak akkor, ha bárki bármikor érvényt szerez a jogszabálynak. Beperli a diszkrimináló embert, céget, hatóságot, bejelentést tesz az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz. Az egyenlő bánásmód betartására ügyelő hatóság honlapján - mintegy összefoglalva a törvény és a hatóság működésének lényegét egy Martin Luther King idézet szerepel: "A bárhol elkövetett igazságtalanság mindenhol az igazság létét veszélyezteti". részletek>>

Elég erős leszel a végén?

Az alábbi videót egy ismerősünk találta. részletek>>

Mit tegyen a dolgozó nyugdíjas 2009-ben?

Rokkantnyugdíjas munkavégzése, az előrehozott nyugdíjasokra érvényes szabályok, és a nyugdíj melletti jövedelemmel kapcsoltaos tudnivalók. Olvasóink kérdéseire Molnár László, az Adózóna nyugdíjszakértője válaszol. részletek>>

K&H Csoport parafotó kiállítás - 2009. február 3-20. között a Tranzit Art Café-ban

A K&H Csoport a 2008-as Pekingi Olimpiai és Paralimpiai Játékok évében parasport fotópályázatot hirdetett hivatásos- és hobbifotósok részére, hogy felhívja a figyelmet a parasportolók kivételes elhivatottságára, erőfeszítéseire és sikereire. részletek>>

Mozgássérült bokszoló? Igen!

A Wii játékkonzollal nemcsak az egészségesek sportolhatnak a TV előtt, hanem akár a mozgáskorlátozottak is is átélhetik a boksz, a tenisz nyújtotta élvezetet. részletek>>

Tudományos kutatás

Tudományos kutatás próbálja felmérni a mozgáskorlátozott egyetemi hallgatók és munkavállalók helyzetét. részletek>>

Elkészült az aggyal irányítható lakás

Mozgáskorlátozottaknak készítettek gondolattal vezérelhető otthont a római La Sapienza egyetem kutatói. részletek>>

Szívszorító visszatérés: Belmondo szembenéz az öregséggel

A francia sztár a filmet azoknak a fiatal fogyatékosoknak ajánlja, akikkel találkozott gyógyulása során részletek>>

Medveczky Ilona parkolási igazolványt használ

Az RTL Klubbal heves vitába szálló Medveczky Ilona állítólag jogosan használ rokkantkártyát a parkoláshoz, ezt állítja legalábbis a adott nyilatkozatában. részletek>>

Szigorodhat a parkolási igazolvánnyal visszaélők büntetése

Néhány héten belül változhat a mozgáskorlátozott parkolási igazolványok kiadásának rendszere - közölte Kondorosi Ferenc kormánybiztos. A KRESZ-t úgy módosítanák, hogy a mozgáskorlátozottak ingyenes parkolásáról az önkormányzatok dönthetnének. részletek>>

Sokmilliárdos csalással gyanúsított családot keres a rendőrség

A Megváltozott Munkaképességűek Szakszervezete végezte az országban a hamis márkajelzésű ruhákról a jelzés eltávolítását. részletek>>

Zanardi visszatérhet - a paralimpián

Szeretne részt venni a 2012-es londoni paralimpia kerekesszékes versenyeiben Alex Zanardi volt Forma-1-es pilóta, akinek hét évvel ezelőtti szörnyű balesete következtében mindkét lábát amputálni kellett. részletek>>

Akadálymentesít az Erste

Kiemelt figyelmet fordít mozgáskorlátozott ügyfeleinek magas szintű kiszolgálására az Erste Bank Hungary Nyrt. A pénzintézet 203 egységből álló országos hálózatából már 108 bankfiók akadálymentes. részletek>>

Labrapudli vagy portugál vizikutya?

Internetes szavazás és általános izgalom fűti az amerikai közvéleményt: labrapudlit vagy portugál vizikutyát kapnak a Fehér Házba költöző Obama elnök kislányai? A gyereknek ugyanis megígérte az apukájuk, hogy kapnak egy kiskutyát, ha beköltöztek az elnöki rezidenciába, hiszen az amerikai nép megköveteli, hogy az elnök - állatbarát mivoltát demonstrálandó - kutyát tartson. Képeinken látható, mindkettő jó választás, így aztán bármilyen döntés is születik, a közvélemény elégedett lehet. részletek>>

Mégis megépül az ability-fürdő

A tamási termálfürdő területét érintő jogvitától függetlenül elkezdi a fogyatékkal élők által is használható, úgynevezett ability-fürdő beruházását a város önkormányzata; ezt Tamási polgármestere közölte csütörtökön az MTI-vel. részletek>>

Elhunyt a pekingi paralimpiai bajnok

Negyvenkét éves korában elhunyt Nick Scandone, aki a 2008-as pekingi paralimpiai játékokon aranyérmet szerzett. részletek>>

Van esélyünk?! - Konferencia a fogyatékos emberek jogairól szóló törvény 10. évfordulóján

Tíz éves a fogyatékos emberek jogairól szóló törvény - ebből az alkalomból rendeztek konferenciát a Szépművészeti Múzeumban, amelyet Korózs Lajos, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium államtitkára nyitott meg. A rendezvényen - kapcsolódóan a fogyatékossággal élő személyek világnapjához is - Rauh Edit szakállamtitkár szakmai díjakat adott át. részletek>>

Kirándulások fogyatékkal élő gyerekeknek

Beszélgetés Lenier Károllyal, a Zöld Béka természetjáró baráti kör alapítójával. részletek>>

A Paralimpiai Bizottság nem vesz részt a Sportcsillagok Gálaestjén

A Magyar Paralimpiai Bizottság hivatalosan nem vesz részt a Sportcsillagok Gálaestjén, annak előkészítő mechanizmusával sem tud azonosulni, s amennyiben a helyzet jövőre sem változik, teljesen elhatárolódik az eseménytől. részletek>>

Kerekesszékes kosárlabda gála a Sportmax 2-ben

December 15-én 18.30-kor rendezik meg az EnterNet-NTE Hegyvidék - Univer Kecskemét bajnoki férfi kosárlabda mérkőzést, melynek szünetében tartják a Médiaválogatott - EnterNet Kosaras Legendák kerekesszékes bemutató mérkőzést - értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség. részletek>>

Fájdalmas értesítés

Elnézést amiért ide írok, de szeretném tudatni a párom "foldonfuto52." december 8-án felakasztotta magát. részletek>>

Paralimpikon lett idén Kanada legjobb sportolója

Ép társait megelőzve a kerekesszékes atléta, Chantal Petitclerc nyerte el idén a legkiválóbb sportolót megillető Lou Marsh-díjat Kanadában. részletek>>

Állaskulcs - elismerés

A Magyar Tartalomipari Szövetség eFesztivál rendezvényén 2008 díjnyertes multimédia alkalmazásai sorába bejutott a MEOSZ Oktatási Intézet Szembenéző c. DVD-je, amelyet az Álláskulcs rendszerben munkát keresők támogatására fejlesztettek ki. részletek>>

Karitatív karácsonyi vásár a WestEnd előtt

Jótékony célú karácsonyi vásár indult november 29-től karácsonyig a fővárosi WestEnd bevásárlóközpont főbejárata előtt, amelyet hétfőn hivatalosan is megnyitottak. részletek>>

Mitől döglik... Adventi gondolat

A pénzügyi válságot sokan nem értik, pedig a képlet egyszerű. Mindössze három lépésből áll. részletek>>

Virgácsot osztanak a kerekes székes Mikulások

Nemcsak a rámpa jelent akadálymentesítést, hanem a feliratok, a hangos étlap is, vagy hogy beengedik-e egy étterembe a vakvezető kutyát. Ezeket a feltételeket ellenőrzik a vak, siket és kerekesszékes Mikulások Budapest belvárosát járva. Virgácsot osztanak ott, ahová még bejutni is nehéz, és csokit azokon a helyeken, ahol segítik a bejutásukat. részletek>>

Elgördítik az akadályokat

Újabb három intézményt akadálymentesítenek Medgyesegyházán. - A legtöbb önkormányzati tulajdonú épületünk már kerekes székkel is megközelíthető. részletek>>

Kerekesszékben utazunk

Magyarországon több százezer mozgáskorlátozott ember él, mindennapi közlekedésünk, utazásaink, kirándulásaink során azonban ritkán találkozunk velük. Pedig egy idegen ország megismerése, egy koncerten, konferencián való részvétel nem függhet kerekesszéktől. Itthon már észrevehetőek a közlekedési problémák elhárítására tett lépések, sok helyen azonban még technikai akadályokba ütközünk. részletek>>

Elismerés

A MEOSZ Oktatási, Továbbképző és Távmunka Intézete a fogyatékosok oktatásáért kifejtett sokéves innovációs munkájáért a Francia EU Elnökség és Xavier Darcos Francia Oktatási Miniszter díját vehette át 2008 november 26-án Párizsban. részletek>>

Fotópályázat

Egy akadály két oldala. A pályázat kiírója: A Fogyatékos Személyek Esélyegyenliségéért Közalapítvány részletek>>

Frank Williams mozgássérült versenyzőket segítene

Mozgáskorlátozott gokart versenyzőket segítő program indul Nagy-Britanniában, amelyet a kerekesszéket használó Frank Williams és Alex Zanardi is támogat. részletek>>

A magyar válságkezelés "fogyatékossága"

FELHÍVÁS a magyar Országgyűlés és a Kormány számára részletek>>

Tiltakoznak a fogyatékkal élők

A fogyatékkal élő emberek tiltakoznak az ellen, hogy a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) az európai uniós forrásokról rendelkező akcióterveiben szerintük nem vette figyelembe érdekeiket - közölte a Fogyatékos Emberek Szövetségeinek Tanácsa (FESZT) csütörtökön az MTI-vel. részletek>>

A Generali Biztosító ajánlata mozgáskorlátozottaknak

Örömmel értesítjük, hogy Cégünk és a Generali-Providencia Biztosító Zrt. stratégiai együttműködés keretében egy rendkívül előnyös lehetőséget kínál fel Önnek! részletek>>

Kerekesszékben lassúbb a felépülés

Baleset, gerincsérülés után lehet, hogy jobb, ha hamar elkezdjük újra használni kezünket-lábunkat. Kerekes székben ülve ugyanis kisebb mértékben állítható vissza a végtagok működése és mozgásuk koordinációja. részletek>>

Fogyatékkal élők az árvákért

A világon egyedülálló jótékonysági koncert lesz péntek este a budapesti Papp László Sportarénában. részletek>>

Megszüntették a nyomozást a riporterrel szemben

Megszüntette a nyomozást az RTL Klub korábban rabosított riporterével szemben a Fővárosi Főügyészség: az indoklás szerint tette nem volt veszélyes a társadalomra. részletek>>

Meseország

Fínoman szólva különös országban élünk. Esténként másfél millióan nézik „hírességeink” afrikai kalandjait, melyeket milliós gázsikért „élnek át” spontánul(!) téve ki magukat „viszontagságoknak” a véletlenül épp őket filmező kamera előtt. Vagy olyan hülye a nép, hogy elhiszi, bármi is véletlenül történik ott, ahol 250 fős stáb szervezi a kalandokat, vagy csak szeretjük a mesét és szeretjük elhinni, amit látunk. Mint ahogy imádjuk a délamerikai dzsungelból (vízautomata a bokrok mögött) kiszavazni a másik csatorna celebjeit, akik persze két dolognak örülnek, az egyik, ha bent maradnak (honorárium), a másik, ha hazajöhetnek (ugyanaz a honorárium). A népbutítás mára már odáig fajult, hogy a celebek (magyarul hírességek) főző reality műsorában olyan hölgyikék szerepelnek, akikről jószerivel azt se tudni, kicsodák. Már nem is harmadosztályú hírességek, de egyenesen ismeretlenek, akik gátlástalanul kitárgyalják, melyiküknek mekkora műmelle van és melyikük nő illetve voltaképpen csak félcsajszi (átoperált fiú). A hülyeség a tortán, hogy az illető még azt is elmeséli, milyen jó lenne gyereket szülni, de ehhez még kell egy kis orvosi segítség. De kell ám, főleg elmeorvosi. részletek>>

Jó kis oldal

Nagy Imre és Orbán Imre remek oldalt szerkesztett és arra bíztat minket, guruljunk velük. részletek>>

Nem bűncselekmény az RTL Klub tényfeltáró riportja

Nem tekinthető bűncselekménynek, amit az RTL Klub oknyomozó riportere tényfeltáró munkája során tett - mondta Kondorosi Ferenc kormánybiztos a csütörtöki Népszabadságnak. Mivel a hamis mozgássérült-igazolványokról szóló tényfeltáró riport nem veszélyes a társadalomra, a rendőrségnek nem lett volna szabad büntetőeljárást indítania - mondta Kondorosi. Az igazságügyi tárca vizsgálatot indított az ügyben. részletek>>

Kifizetik a paralimpiai jutalmakat!

Tisztázódott a paralimpiai jutalmak kifizetése körül kialakult helyzet, így nincs akadálya a pénz átutalásának. részletek>>

Harcolnak a fogyatékkal élők jogaiért

A fogyatékossággal élő emberek jogainak fejlesztéséért küzdő program nyitórendezvényén zsúfolásig telt Békéscsabán a Mozgáskorlátozottak Békés Megyei Egyesülete Szolgáltató Központjában a tornacsarnok. részletek>>

Az esélyegyenlőségért

Első alkalommal, hagyományteremtő céllal tartottak rehabilitációs állásbörzét, s hozzá kapcsolódó információs napot tegnap a nagykanizsai Hevesi Sándor Művelődési Központban. részletek>>

Akadozva jönnek a milliók

Az asztaliteniszezők miatt nem jutnak pénzükhöz az úszók. részletek>>

Riportot készített, bejelentette majd rabosították

Rabosították az RTL Klub munkatársát az uniós mozgássérült parkoló igazolványok hamisításáról készített riportja kapcsán a BRFK-n kedden. részletek>>

Ahol a hátrány előnnyé válik - az Ability Parkban jártunk

Létezik egy hely, ahol a mozgássérült gyorsabb, a vak jobban tájékozódik, és az értelmi fogyatékos okosabb. Nem hiszik? Látogassanak el az Ability Parkba! Ez a különös "Disneyland” Budapest belvárosában található, és keddtől vasárnapig, reggeltől estig várja a látogatókat. Én nagyon jól éreztem magam részletek>>

Nem a kerekes szék a baj?!

Közel félmillió megváltozott munkaképességű és rokkantnyugdíjas él hazánkban, akik számára az elhelyezkedés a munkaerőpiacon különösen nagy kihívás. részletek>>

Dolgozni szeretne?

2008 szeptember 8-tól várjuk mindazon sorstársaink jelentkezését, akik egészségügyi állapotuk megváltozása miatt vesztették el korábbi munkájukat, vagy pedig betegségük következtében még soha nem volt alkalmuk a munkaerőpiacon való elhelyezkedésre. részletek>>

Fogyatékos vita fogyatékosokkal

A Fogyatékos Emberek Parlamenti Napját tartották ma az Országházban - fogalmazzunk finoman, az esemény tartalmilag hagy maga után kívánnivalókat. Hogy messzebb ne menjünk: valódi, érdemi vitát szívesebben vettünk volna, mint feszes menetrendet. részletek>>

Pénzügyi válság

Az interneten olvastuk

Ha valakinek problémája lenne a jelenlegi pénzügyi válság megértésével, a következő sorok segíthetnek: részletek>>

Révészek

A TV2 Az Ügy című műsorában november 19–én a Mozgássérült Emberek Önálló Élet Egyesülete RÉVÉSZ munkáját mutatja be! Szavazni lehet rá a 1771-es számon: november 19-én 0 órától november 25-én éjfélig! Kérjük, támogassák tevékenységünket szavazataikkal! részletek>>

Megkapják a pénzüket a rokkantnyugdíjasok

Számíthatnak a 13. havi nyugdíjra jövőre is az öregségi nyugdíjkorhatárt, vagyis a 62 éves életkort el nem érő rokkantnyugdíjasok - közölte Budai Bernadett a szerda reggeli online kormányszóvivői tájékoztatón. részletek>>

Egy akkumulátorcsere adminisztrációja

A mozgássérült panaszosnak személyesen kell aláírnia egy adatlapot, mellyel a kerekesszék alkatrészcseréje megoldható. Több, mint 20 éve egy hirtelen jött betegség miatt kényszerült ebbe a tolószékbe Hauksz Tibor. részletek>>

EU rendelet az akadálymentes utazásról

Eddig pluszpénzért szállhattak csak fel a repülőre a fogyatékos emberek. Az EU új rendelete értelmében tilos a hozzáférést plusz szolgáltatásként felszámolni, hiszen a fogyatékkal élőknek is ugyanolyan joguk van a légiközlekedéshez mint bárki másnak. részletek>>

Otthoni munkára bíztatják az íreket

Új honlap szolgálja az otthonról végzett távmunka terjesztését Írországban. A kezdeményezés a speciális internetes távmunka-megoldásokkal foglalkozó CentreCom szolgáltató cégtől ered, az otthoni munkahelyek kialakításához szükséges valamennyi információt ezen a site-on biztosítja az érdeklődő vállalatoknak és munkavállalóknak. Írország e téren jelentős lemaradásban van Európa más országaihoz képest. részletek>>

Zámbó Árpi akadálymentesített

VÉSE - 150 méter hosszú utat aszfaltozott le Zámbó Árpi (49), valamint akadálymentesítették az egyik boltot is, hogy biztonságos, aszfaltozott úton indulhasson el otthonról a helyi mozgássérült Józsi bácsi. részletek>>

Mozgássérült ejtőernyős rekordja

8350 méteren szálló repülőgépből ugrott ki ejtőernyővel egy szerb mozgássérült, s ezzel Guinness-rekordot javított - közölte szerdán a belgrádi városvezetés információs szolgálata. részletek>>

Vesszenek a mozgáskorlátozottak

Na nem én gondolom ezt, hanem valószínűleg a BKV azon szakemberei, akik napi szinten szívatják a mozgásukban korlátozott utasokat. részletek>>

Mozgáskorlátozottak közlekedése

Mai napon egy rendkívüli post kap helyet a BKV-figyelőn. Az eddigiektől eltérően, ma nem olvasói észrevételeknek adok helyet, hanem egy, folyamatosan frissülő postnak, amit élőben írok és szerkesztek. részletek>>

Fogyatékkal élő diákokat támogat az IBM

Az informatikai cég támogatással, eszközökkel és gyakornoki helyekkel igyekszik segíteni a fogyatékossággal élő hallgatók elhelyezkedési esélyeinek javítását. részletek>>

Emlékeztető

Tizenkettedik magyarországi nyilvános parlamenti meghallgatás részletek>>

Lakóotthon halmozottan sérült embereknek

Lakóotthont adtak át pénteken Kaposváron halmozottan sérült emberek számára; az intézményt a Mozgáskorlátozottak Somogy Megyei Egyesülete építtette. részletek>>

Balerinaruhákat varrnak az új üzemben

Új üzemcsarnokba költözött Kaposváron a megye legnagyobb - megváltozott munkaképességűeket - foglalkoztató cége. részletek>>

Magyar kisfiú rajza kerül 50 ezer képeslapra

Egy 14 éves mozgássérült magyar kisfiú rajza kerül egy német bank karácsonyi üdvözlőlapjára, amely 50 ezer példányban jelenik meg. részletek>>

Felhívás

A Nonprofit Média Központ Alapítvány rádiós, filmes és tudósítói képzési programot indít fogyatékkal élő emberek számára. részletek>>

Alkotmányellenes gyógyszertámogatás - perelt a beteg

Alkotmányellenesnek ítélte a gyógyszertámogatásról szóló rendelkezéseket a Somogy Megyei Bíróság. részletek>>

Mozgássérült és fogyatékkal élő gyermekek a Vidámparkban

Több mint kétezer mozgássérült és fogyatékkal élő gyermek vehette birtokba a budapesti Vidámparkot szerdán a fehér bot napján. részletek>>

Lépéseket tesznek jogaikért

- Szomorú, hogy az élet bármely területét nézzük, nem kapják meg a fogyatékossággal élő emberek a törvényekben lefektetett egyenlő bánásmódot. részletek>>

Csoda Vácrátóton - az ember, aki megadta a szabadságot társainak

Két éve a mozgássérültek paradicsomává vált egy vácrátóti tanya. Tulajdonosa, a jogász végzettségű Hajdi László speciális lovasterápiával segíti a mozgásukban korlátozottakat, vagy fogyatékkal élőket. részletek>>

Új akadálymentesítési előírások Magyarországon

Magyarország most visszatért Európa élvonalába abban, ahogy a fogyatékos emberek érdekei tükröződnek a hazai építési szabályokban. Így kommentálta a Metropolnak adott interjúban az új országos településrendezési és építési követelményekről szóló kormányrendelet akadálymentesítésre vonatkozó előírásait Szaló Péter, a gazdasági tárca területfejlesztésért és építésügyért felelős szakállamtitkára. részletek>>

Jó vagy rossz eredmény?

Véget ért a Paralimpia. Mostantól mindenki értékel és latolgat, miért ennyi volt az érem, hogyan lehetett volna többet szerezni, ki volt jó és ki volt rossz. Szerintem mindegy. Én úgy láttam, mindegyik versenyzőnk győzni akart, és győzött is a maga módján, hiszen aznap, abban az órában, akkor és ott ez volt a maximum. részletek>>

Jogszabály-módosításra van szükség fogyatékosügyben

A jogszabályok módosítását sürgették az érintettek a fogyatékkal élők foglalkoztatási lehetőségeiről pénteken a fővárosban rendezett nyilvános meghallgatáson. Szabó Máté ombudsman közölte: jövőre vizsgálatot indít a fogyatékkal élők emberi jogainak érvényesüléséről. részletek>>

Monitor az egész világ

A munkahely és a tanterem helyett jöhet a webkamera és a headset. A távmunka és a távoktatás egyre nagyobb szerepet kap a felgyorsult életben. Legutóbb a Szegedi Egyetemen vezettek be a külföldön lévő hallgatók számára egy egészen új lehetőséget. részletek>>

Bárkinek lehet majd robotlába havi 400 ezerért

Hamarosan bárki bérelhet magának olyan felcsatolható motoros segédeszközt, amely segíti a járásban. A robotlábat, melyet közvetlenül az agyhullámok irányítanak, Japánban fejlesztették ki, és mozgássérülteknek, valamint időseknek szánják. Havi bérleti díja 410 ezer forintnyi jen lesz havonta. részletek>>

Miért akadt el már megint az akadálymentesítés?

Hirt Ferenc arra kérdezett rá, hogy miért utasítják el rendszeresen az önkormányzatok intézményeik akadálymentesítésére beadott pályázatainak majdnem felét. részletek>>

MEOSZ Ifjúsági Stratégia

A 2008-as év a mozgássérült gyermekek és fiatalok éve. részletek>>

Mulatós zenészek akadálymentesítettek egy falut

A Somogy megyei Vésén társadalmi munkában és felajánlásokból aszfaltoztak le mulatós zenészek és helyi lakók egy 150 méter hosszú utat, valamint akadálymentesítették az egyik boltot is. részletek>>

Saját ombudsmant akarnak a fogyatékosok

Tizenhárom fogyatékosokat képviselő társadalmi szervezet ma nyílt levélben fordul a kormányhoz és a miniszterelnökhöz.   részletek>>

IV. Országos Abilimpia

Lakitelek, 2008. október 20-21-22. Frissítve: 10.05.   részletek>>

Képzési program
A Motiváció Alapítvány TÁMOP-1.4.1-07/1-2008-0011 "Komplex alternatíva Összehangolt, komplex szolgáltatással a fogyatékos és megváltozott munkaképességű emberek munkaerőpiaci részvételéért" projektje keretében részletek>>

Bevásárlóközpontok, pályaudvarok: még mindig sokan használják a mozgássérült parkolóhelyeket
Akciót hirdetett a rendőrség - megint intenzíven ellenőrizték a mozgássérültek számára fenntartott parkolóhelyek jogosulatlan használóit. részletek>>

Sok hely kell az akadálymentes lakáshoz
Idősödő társadalmunkban egyre nagyobb az igény az öregeknek, mozgássérülteknek átalakított lakásokra. Egy ilyen speciális lakás nem olcsó, de hosszú távon még az egészséges embereknek is megéri az otthonaikat akadálymentesen kialakítani. részletek>>

Bepánikolt a rokkantaktól a kormány
Több milliárd forintot irányzott elő a kormány a rokkantságinyugdíj-rendszer reformjára, amelyet végül az érintett társadalmi csoportokkal való konfliktuskerülés miatt nem valósított meg. részletek>>

Mozgássérült gyerekekért árvereztek pólósaink
901 ezer forintért kelt el a magyar férfi pólóválogatott által dedikált labda. Az összeget teljes egészében a Pető Intézetnek ajánlották fel, amely a mozgássérült gyerekek sportolási lehetőségit szeretné így bővíteni. részletek>>

DOLGOZNI AKARÓ EMBEREKET KERESÜNK
2008 szeptember 8-tól várjuk mindazon sorstársaink jelentkezését, akik egészségügyi állapotuk megváltozása miatt vesztették el korábbi munkájukat, vagy pedig betegségük következtében még soha nem volt alkalmuk a munkaerőpiacon való elhelyezkedésre. részletek>>

Festés számítógépes gondolatirányítással
A számítógépes gondolatirányítást lehetővé tévő úgynevezett Brain Computer Interface (BCI) nemcsak a mozgáskorlátozottaknak segíthet. részletek>>

Ki fog meggazdagodni?
Hiába az első díj, hiába, hogy az akadálymentesítő nagy segítség a mozgáskorlátozottaknak, a találmány nem talál magyar gyártót. Pedig a világ már meghajolt Vári Éva feltaláló előtt. részletek>>

Sportolóink eredményei Paralimpia 2008
Magyarország egy arany- és öt bronzéremmel zárta a pekingi paralimpiát. részletek>>

Rekordjutalom
Kiválóan szerepeltek Pekingben a 74 dobogós helyezést elért, az éremtáblázaton negyedik helyen végzett ukrán paralimpikonok, akik - Magyarországhoz hasonlóan - ugyanolyan mértékű állami jutalmazásban részesülnek, mint olimpiai érmes társaik. részletek>>

Hogyan nyúljunk le egy beteg kisgyereket
Több mint 1 millió forintot gyűjtött össze az Érző Szív Alapítvány egy beteg kisfiúnak az édesanyja szerint. részletek>>

Ne hagyja ki! - Országjáró turnéra indul az Ability Park
A következő hónapokban az ország 15 nagyvárosába látogat el az Ability Park. Az érdeklődők a látás-, hallás- és mozgássérült, értelmi fogyatékos és autista emberek életét ismerhetik meg a mozgó élménypark játékai segítségével. részletek>>

Bécsben a fiáker is akadálymentes !
Elkészült Bécs első akadálymentes fiákere, amelybe kerekesszékkel is könnyen be lehet szállni. részletek>>

A magyar csapat 49. a paralimpián, Kína 88 aranyat nyert!
Véget ért a pekingi paralimpia. A zárónapon Szekeres Pál és Mató Gyula versenyzett utolsóként a magyarok közül. részletek>>

Meghívó
Dr. Lévai Katalin, Európai Parlamenti Képviselő nyilvános meghallgatást kezdeményez, és tisztelettel meghívja Önt a tizenkettedik Magyarországi nyilvános Parlamenti meghallgatás-on való megjelenésre és aktív részvételre. részletek>>

Krajnyák és Dani is hatodik lett a paralimpián
Egyetlen magyar sem jutott be a legjobb négy közé a kerekesszékes vívók keddi versenyein a pekingi paralimpián. részletek>>

Vidámpark nyílt nap
A budapesti vidámpark immár 10. alkalommal rendezi meg nyílt napját, a fogyatékossággal élő gyerekek és fiatalok számára 2008. október 15-án (szerda) 12-17 óráig. részletek>>

Szekeres Pál bronzérmes a paralimpián
A korábbi paralimpiai bajnok tőröző az elődöntőben nem bírt a kínai Tao-lianggal, a bronzmeccset azonban hátrányból fordítva hozta az ukrán Komar ellen. részletek>>

Két úszóbronz egy óra alatt a paralimpián
Sors Tamás a 400 méteres gyorsúszásban, Ráczkó Gitta 100 méter mellen lett harmadik Pekingben. részletek>>

PARALIMPIA - Újabb két bronz
Vereczkei Zsolt 50 méter háton, a vasárnap 100 m pillangón világcsúccsal győztes Sors Tamás hétfőn 100 m gyorson lett harmadik. Kovács Ervin a negyedik helyen végzett, Zámbó Diána 50 m háton hatodikként, Becsey János 100 m gyorson nyolcadikként ért célba. részletek>>

Paralimpia az Eurosporton
A televíziók közül legtöbbet az Eurosport tudósít a Paralimpiáról. részletek>>

Az utolsó balatoni találkozó
A mozgáskorlátozottak nagy része az idén nem juthatott üdülési támogatáshoz. A szövetségük vezetője szerint rossz a támogatási rendszer. részletek>>

Jó üzlet a fogyatékosok alkalmazása?
Néhány éve még megbámulták azt, aki tolószékkel állt meg a buszmegállóban, vagy jelbeszéddel kommunikált a barátjával a pénztári sorbaállás közben. részletek>>

Magyar arany világcsúccsal a paralimpián
Paralimpiai aranyérmet nyert Sors Tamás pillangóúszásban Pekingben: az előfutamban és a döntőben is világcsúccsal győzött. részletek>>

Kovács Ervin negyedik lett 50 pillangón a paralimpián
A magyar versenyző 64 századot javított az előfutamban úszott idejéhez képest, de ez sem volt elég az éremszerzéshez. Kovács 50 m háton is a negyedik volt. részletek>>

Jó üzlet a fogyatékosok alkalmazása?
Néhány éve még megbámulták azt, aki tolószékkel állt meg a buszmegállóban, vagy jelbeszéddel kommunikált a barátjával a pénztári sorbaállás közben. részletek>>

Magyar arany világcsúccsal a paralimpián
Paralimpiai aranyérmet nyert Sors Tamás pillangóúszásban Pekingben: az előfutamban és a döntőben is világcsúccsal győzött. részletek>>

A Magyar ParAgility Csapat eredményei
Augusztus 29-31 között négy fővel vett részt a Magyar ParAgility Csapat Olaszországban, Voghera városában a IX. Keverék és Fajtiszta Kutyák Agility Világkupáján és a VII. Paragility Világkupán. részletek>>

Kerekesszékes rabló fosztott ki egy boltot
Az amerikai Dallasban egy mozgássérült férfi keltett riadalmat. részletek>>

Jó tudni
A kormány tervei szerint 2009-től azt is megbüntetik, akit feketén foglalkoztatnak és ez az ő tudomásával történik. részletek>>

Paralimpia 2008: a jegyek háromnegyede már elkelt
Négy nappal a rajt előtt csaknem 1,2 millió jegy - az összesnek mintegy háromnegyede - elkelt a pekingi paralimpiai játékokra. részletek>>

HAJRÁ, MAGYAROK!
Szeptember 6-án nyit a Paralimpia. Az MTV naponta 20 perces összefoglalót ad az eseményekről és a Duna TV valamint a Nemzeti Sport is rendszeresen tudósít majd. részletek>>

Meggyújtották a paralimpiai lángot
Ven Csia-pao kínai miniszterelnök jelenlétében gyújtották meg a Peking déli részén található Ég Templomában a paralimpiai lángot, s ezzel elindult a váltófutás, amely a 13. paralimpiai játékok szeptember 6-i megnyitójáig tart. részletek>>

Nyelvvel vezérelt háztartás
Amerikai kutatók olyan megoldáson dolgoznak, amely alkalmas arra, hogy a nyelv mozgatásával lehessen irányítani az elektronikus eszközöket. részletek>>

Egér helyett hanggal irányított kurzor
A mozgáskorlátozottakat segítheti a Washingtoni Egyetem kutatóinak egyszerű szoftvere. részletek>>

Mozgáskorlátozottakat segítő berendezéseket vesz a MÁV
A MÁV Zrt. 26 darab, mozgáskorlátozottak közlekedését segítő berendezés felszerelésére és engedélyeztetésére írt ki közbeszerzést. részletek>>

Mozgássérült motoros kerekesszékét lopták el
A keszthelyi motoros találkozón ellopták egy motorbalesetet szenvedett fiatalember kerekesszékét. részletek>>

Paralimpia 2008
A szeptember 6-án kezdődő pekingi paralimpián 148 ország több mint 4200 sportolója vesz részt - jelentette be Tang Hsziao-csüan (Tang Xiaoquan), a játékok szervező bizottságának (BOCOG) ügyvezető elnökhelyettese. részletek>>

Fogyatékos tolerancia
Strandvita Balatonszemesen részletek>>

Miskolcon bealkonyult az álrokkantaknak
A borsodi megyeszékhelyen visszaszorult azon autósok száma, akik a közlekedésben visszaélnek a parkolási igazolvánnyal. részletek>>

Amit összepakoltam
Ismét mozgóképpel mondjuk el havi gondolatainkat. Bedő Júlia készítette és tette fel a internetre az egyik legismertebb mozgássérült grafikus, Fark László gondolatait bemutató filmecskét. részletek>>

Nyomasztó fenekek, elérhetetlen bárpult
Kerekesszékkel a Szigeten részletek>>

33 magyar sportoló indul a paralimpián
Összesen 33 magyar sportoló vehet részt a szeptember 7-én kezdődő pekingi paralimpián, miután a névsort jóváhagyta a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) pénteki közgyűlése. részletek>>

Távfelügyeleti diszpécsereket keresnek
Cégünk Távfelügyeleti szolgáltatást indít országos szinten, amihez távmunka formájában keres diszpécser munkatársakat. részletek>>

Elkerítenék a fogyatékosokat a balatonszemesi strandon
Sérült ember ne strandolhasson ott, ahol az ép részletek>>

Elhárítják az akadályokat
Hamarosan a megye egyik „legjárhatóbb“ települése lesz Újkígyós. Az akadálymentesítési program mellett szilárd burkolatot kap minden őt, és könnyebben közlekedhetnek a kerékpárosok részletek>>

Paragility, testnek és léleknek
Paragility: kutyás sport mozgássérülteknek. Erősíti, fejleszti őket testben és lélekben. Magyar találmány, de már külföldön is elterjedt. Két súlyosan beteg lány most a világbajnokságra készül, bár lehet, hogy éppen a magyarok nem tudnak kijutni. részletek>>

Az első, testi fogyatékkal élő nő megmászta az Elbrust
A világon az első testi fogyatékkal élő nő, a szerb Danijela Jovanovic följutott Európa legmagasabb hegycsúcsára, a Kaukázusban levő Elbrusra, amely 5642 méter magas. részletek>>

A reptéren felejtették paralimpikonjainkat
Németországi edzőtáborból tartottak hazafelé a magyar paralimpiai csapat egy része, ám a repülőtársaság alkalmazottai a lipcsei reptéren felejtették őket átszálláskor. részletek>>

Pesten is begyűjtik a csaló rokkantkártyásokat
Nehéz napok járnak az mozgássérültkártyával ingyen parkolókra. Elsőként Miskolcon, majd Szegeden léptek fel keményen a sorozatosan szabálytalankodók ellen. A példa ragadós, már a fővárosban is megtartották az első razziát. részletek>>

Fodor Gábor elítéli, hogy mozgássérültek helyére parkolt
A politikus autóját egy feljelentőnk szúrta ki egy mozgáskorlátozottak számára fenntartott parkolóhelyen. Megkeresésünkre Fodor azzal védekezett: nem vette észre a jelzést, mert annyira kopott volt, de ettől még természetesen elnézést kért, sőt. részletek>>

Három évet is kaphat, aki visszaél a mozgáskorlátozott-igazolvánnyal
Két törvényt is módosítanának annak érdekében, hogy az autósok ne használhassák jogtalanul a mozgáskorlátozott-igazolványt. A jogszabályok változásáig a jelenlegieket tartják be szigorúbban - számolt be az RTL Híradó. részletek>>

Egyetemi visszaélések: rokkanttá nyilvánított diákok
Rokkanttá nyilvánított diákok özönlik el idén az ukrán felsőoktatási intézmények első évfolyamainak ösztöndíjas helyeit, kiszorítva a magas pontszámot elért felvételizőket a legnépszerűbb szakokról az oktatási minisztérium fogyatékosoknak kedvező, de illetéktelenek számára "kiskapuként" használható rendelete nyomán - írják az ukrán lapok. részletek>>

Könnyítene a mozgáskorlátozottak utazásán a BKV
Több vonalon járnak alacsonypadlós buszok augusztus 21-től, illetve szeptember 6-tól az új paraméterkönyvnek köszönhetően - mondta Budai László, a BKV Szolgáltatásfejlesztési és Tervezési Főosztályának vezetője. Hozzátette: az intézkedéssel a mozgáskorlátozottak utazását kívánják megkönnyíteni. részletek>>

Félkarú modell nyerte meg a testi fogyatékosok modellversenyét

Kelly Knox nyerte meg a BBC3 testi fogyatékkal élő modelleket kereső versenyét. részletek>>

Akadálymentesítés Egerben

Önkormányzati intézményei teljes körű akadálymentesítésére 96,5 millió forintot nyert Eger az Észak-magyarországi Regionális Operatív Program pályázatán. részletek>>

Pályázati felhívás

a támogató szolgáltatást, a közösségi ellátásokat és az alacsonyküszöbű szolgáltatást működtető szolgáltatók befogadására és állami támogatására részletek>>

Szegeden is rabosítják a parkolási igazolvánnyal visszaélőket

Nemcsak Miskolcon, hanem Szegeden is rabosítják azt, aki jogtalanul használja a mozgáskorlátozottak kiállított parkolási igazolványt. részletek>>

Akadálymentesítés

Ezúttal mondandónkat nem szavakkal, hanem filmmel közöljük. részletek>>

Mindenki egyenlő lesz a repülőn is!

Az egészséges utasokkal azonos jogokat biztosít a légi közlekedésben a mozgássérülteknek és a mobilitásukban korlátozottaknak egy vasárnap életbe lépő európai uniós rendelet. részletek>>

Kerekes székkel

Próbáltak már babakocsiban ülő kisgyermekkel felszállni a 2-es villamosra? részletek>>

Már pénz is van az akadálymentesítésre

Hosszú évek óta tart a folyamat, de állítólag lehet tudni, hogy mikor lesz vége Magyarországon az akadálymentesítésnek. részletek>>

Hamis parkolási igazolványok: Budapesten még megúszható

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) egyelőre nem tervezi a rokkantkártyák felülvizsgálatát. részletek>>

Akadálymentessé teszik a kardosi egészségházat

Hamarosan a kerekes székesek is gond nélkül közlekedhetnek majd a kardosi egészségházban. részletek>>

Ki ne szeretne egyénre szabott egér-mozgatást?

A polcról leemelhető, "kulcsrakész" design megoldások frusztrálók lehetnek a rokkantak, az idősek vagy azok számára, akiknek például nehézséget jelent a számítógép egerének mozgatása. részletek>>

Akadálymentesítési tanácsadó szolgálat a Bécsi Városházán

Új tanácsadási központot hoztak létre a Bécsi Városházán, amely információt nyújt a lakások akadálymentesítésének mikéntjéről és az elérhető támogatásokról - tudatta Bécs Város Képviseleti Irodája. részletek>>

Magyar kölcsönlovon a szlovák paralimpikon Pekingben

Magyar segítséggel indulhat a pekingi paralimpiai játékokon egy szlovákiai sportolónő. A versenyző a lesérült lova helyett kapja kölcsön Libbenőt a bólyi Csemete Lovasiskolától. részletek>>

Ez botrány! Már külföldi autók is magyar rokkantkártyát használnak!

A mozgássérült-igazolvány szinte gyári felszerelés a 8-10 millió forint feletti autóknál - mondják sokan. részletek>>

Elutasított fellebbezés - megbüntették a mozgáskorlátozottat

Megbüntették a mozgáskorlátozott asszonyt, mert elfelejtette kirakni látható helyre rokkantparkolási-igazolványát. részletek>>

Lakóparki akadályverseny mozgáskorlátozottaknak

Nem kell bírságra számítania annak az építtetőnek, aki 40 fokos rámpákat épít lakóparkokba, noha azt sem a mozgássérültek, sem a kismamák nem tudják használni részletek>>

Peking 2008: nyolcfős MTI-csapat Pekingben

A Magyar Távirati Iroda nyolc fővel vesz részt a pekingi ötkarikás játékokon, a szeptemberi paralimpiáról pedig egy-egy újságíró és fotós tudósít. részletek>>

A Module Close To projekt

A balestek számának csökkentésére törekszik Európa, mivel bizonyított, hogy a legtöbb halálesetet közlekedési balesetek okozzák a 25 év alattiak körében. részletek>>

Lakhatatlan lakóparkok: csak 2 lábon lehet bejutni

Budapesten összesen negyvenezer kerekesszékes ember él, ám az újonnan épülő lakóparkok legalább kilencven százaléka alkalmatlan arra, hogy ott mozgásukban korlátozott emberek éljenek - nyilatkozta Lantos Adrienn, a hárommilliárd forint beruházással megépülő Pasarét Residence kommunikációs igazgatója. részletek>>

Nézze meg, mennyit kereshet távmunkával!

A távmunka nem csodaszer, de a fejlett világ tapasztalatai azt jelzik: alkalmazása kedvező lehet a munkavállalónak, a vállalkozásoknak, vagy akár az önkormányzatoknak - vélik a szakemberek. részletek>>

Új helyszínen az Ability Park

A főváros központjában nyitotta meg kapuit az Ability Park állandó kiállítása, amely megújult játékparkkal és számos újdonsággal várja az érdeklődőket. részletek>>

Neki szabad...

A képeket Érden készítettem az új szolgáltatóközpontban. részletek>>

Július 20-ára az mozgáskorlátozottakat hívjuk és várjuk Pannonhalmára.

2008 A zarándoklatok éve Pannonhalmán részletek>>


A régebbi hírekre is kíváncsi? Lapozgasson Archívumunkban!

vissza az előző oldalra


Oldaltérkép
Impresszum