M3-as metró: Orbán Viktor miniszterelnöktől várnak segítséget a mozgáskorlátozott emberek

A MEOSZ 2017. november 16-án levélben fordult Orbán Viktor miniszterelnökhöz és Tarlós István főpolgármesterhez, mert aggódva szemléli, hogy a fővároson túlmutató, országos jelentőségű beruházás kapcsán olyan szemlélet bontakozik ki, mely szerint az emberi jogokat, a fogyatékos emberek jogos igényeit megelőzik a gazdasági szempontok.

A szövetség arra kérte Magyarország miniszterelnökét és Tarlós István főpolgármestert, hogy a kormány és a főváros hozzon létre munkacsoportot az M3-as metró teljes körű akadálymentesítésére, valamint a kormány biztosítsa a teljes akadálymentesítéshez szükséges forrást.

A létrehozandó munkacsoportnak állomásonként kell megvizsgálnia, milyen műszaki megoldásokkal lehet akadálymentesíteni a kimaradó állomásokat. Emellett gondoskodna arról is, hogy megszülessenek az eddiginél sokkal részletesebb műszaki tervek, és elkészítené az akadálymentesítés pontos költségvetését, melyre mind ez idáig nem került sor. A mozgáskorlátozott emberek várják Orbán Viktor és Tarlós István válaszait. A szövetség a választól teszi függővé, milyen lépéseket tesz az akadálymentesítés megvalósulásáért, mert elkötelezett, és a végsőkig elmegy a teljes körű akadálymentesítés érdekében.

A MEOSZ levele itt olvasható!

Budapest, 2017. november 21.

MEOSZ

Előzmények

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, a MEOSZ ismét egyeztetésre hívta a Duna Lízing Zrt.-t és a Lehetőségautó Kft.,…
DSC_1289_2
A kormány elkészítette és szeptemberben társadalmi vitára bocsátotta Magyarország turisztikai stratégiáját, amely 2030-ig határozza meg a fejlesztés irányait.…
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy október 19-én, életének 79. évében elhunyt Kelemenné Szakonyi Julia, a MEOSZ első főtitkára.