Márciustól havonta online tájékoztatókon várjuk – elsőként a gyógyászati segédeszközök kerülnek terítékre

Márciustól minden hónap utolsó szerdáján online tájékoztató előadást tartunk a mozgáskorlátozott emberek életét leginkább érintő témák kapcsán. Elsőként, március 27-én a gyógyászati segédeszközökkel kapcsolatos problémákat járjuk körbe. Számítunk a fogyatékossággal élő emberekre, családtagjaikra, mindazokra, akik segíteni szeretnének az érintetteknek, vagy érdeklődnek a téma iránt. A fontos tudnivalókat az alábbiakban foglaltuk össze.

Miről szólnak az online tájékoztató alkalmak?

Szeretnénk minél több emberhez elérni, minél többeknek segíteni. A tájékoztatókon olyan kérdéseket érintünk, amelyek hasznosak lehetnek az ügyintézés során, segítünk a jogszabályok értelmezésében és mindabban, ami az adott témakör kapcsán gondot jelenthet a mindennapokban.

Mikor találkozhat velünk elsőként?

Az első online tájékoztatót 2024.  március 27-én 10-11.30 között Gulyásné dr. Bölkény Ágota a MEOSZ jogtanácsosa tartja a gyógyászati segédeszközök témakörében.

Miről lesz szó?

Az előadásban egyebek mellett szó lesz arról, hogy mit lehet tenni az eszköz meghibásodása esetén; melyek az új jótállási szabályok, kinek kell bizonyítania az eszköz hibáját, mik a teendők az eszköz javításával, javíttatásával kapcsolatban, illetve milyen jogaik vannak az érintetteknek. Mi a békéltető testületi és a fogyasztóvédelmi eljárás menete, milyen teendők vannak a panasz benyújtása esetén.

Hol történik az online tájékoztató?

A tájékoztató alkalmak online felületen valósulnak meg, azaz az előadás meghallgatásához a számítógépen/tableten/okostelefonon és az internet kapcsolaton kívül Önnek más eszközre nem lesz szüksége.

Hogyan vehet részt a tájékoztatón?

Jelentkezni a következő linken lehetséges:

https://outlook.office365.com/owa/calendar/MEOSZIdpontfoglalrendszer@meosz.hu/bookings/s/1HYnonQp_E2rmudGERpIFQ2

A jelentkezést követően a regisztrációs rendszer automatikusan küldi ki a jelentkezéskor megadott e-mail címre a linket, amellyel részt tud venni a tájékoztató alkalmon.

Fontos!

Az online tájékoztatón a technikai adottságokból adódóan korlátozott létszámban lehet részt venni. Ha betelnének az elérhető helyek, úgy arról a rendszer automatikusan tájékoztatja Önt.

Utóbb visszanézhetők az előadások.

Az előadásról senki nem marad le! A tájékoztató alkalmakat rögzítjük, melyek utóbb megtekinthetők a MEOSZ webes felületein.

Kérdése van az előadás témájával kapcsolatban?

A tájékoztató témájához kapcsolódó kérdéseiket legkésőbb az előadást megelőző hét szerdán, azaz március 20-án 16.00 óráig a fogadoora@meosz.hu e-mail címre kell megküldeni.

Egyetlen kérdés sem marad megválaszolatlan!

Amennyiben az előadást követően valamely kérdésre nem marad idő válaszolni, vagy a válaszhoz további információk szükségesek, úgy a kérdést a fogadoora@meosz.hu e-mail címre elküldve azt utóbb megválaszolja az előadó.

Várjuk az Ön javaslatát is az előadások témájára!

Az előadások témájára várjuk az Ön javaslatait is a vonatkozó kérdéseivel együtt, melyeket ugyancsak a fogadoora@meosz.hu e-mail címre kérjük elküldeni.

Tájékoztatók időpontja, témája.

Az online tájékoztató alkalmak időpontjáról, témájáról a MEOSZ honlapján, facebook oldalán folyamatosan tájékoztatunk.

Azóta történt

Az alapvető jogok biztosa szerint a Tolna Vármegyei Balassa János Kórház megsértette az egyenlő bánásmód követelményét, amikor a…

Előzmények

Akinek a járvány miatt elhalasztott műtét következtében jár le a táppénze, az a MEOSZ közbenjárásának eredményeként immár kérheti,…
Kovács Ágnes, a MEOSZ elnöke
A Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége (MEOSZ) fellépése nyomán kormányzati intézkedés történt annak érdekében, hogy ne maradjon ellátás nélkül,…
A beutaló már csak elektronikus formátumban érvényes. Bővült a háziorvosok beutalási jogköre. Habilitációs kezelésre a háziorvos, házi gyermekorvos…